Ir M. Zuckerberg‘as susimažino atlyginimą iki vieno JAV dolerio, galbūt vengia mokesčių  (9)

Praėjusią savaitę rašėme, jog „Google“ įkūrėjai Larry Page‘as ir Sergėjus Brin‘as iš savo sukurtos kompanijos tenkinasi simboline alga, kuri per metus siekia vieną JAV dolerį. Šį kartą pranešama, jog taip pat pasielgė ir Mark‘as Zuckerberg‘as, socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdama apie savo finansinius rezultatus „Facebook“ patvirtino, kad socialinio tinklo įkūrėjas ir dabartinis vadovas per metus uždirbs vieną JAV dolerį. Tai reiškia, kad M. Zuckerberg‘as prisijungia prie „prestižinio klubo“, susimažina algą iki vieno dolerio ir taip pat atsisako visų galimų premijų.

Bet M. Zuckerberg‘as yra protingas asmuo. Kai „Facebook“ pernai įžengė į biržą, jis netrukus pasinaudojo savo teise įsigyti net 60 milijonų kompanijos akcijų praktiškai už nieką (už keletą centų, kai jų vertė siekė milijardus). Jis taip pat turi dar vieną tokią galimybę, kuri gali būti panaudota 2015 metais. Tad M. Zuckerberg‘as nenuskurs.

Tuo tarpu pastebima, kad pirmasis vadovas technologijų industrijoje, kuris sugalvojo sau mokėti vieną JAV dolerį per metus, buvo velionis Steve‘as Jobs‘as. Tai jis padarė 1998 metais. Nors ir daugelis kitų garsių asmenų, kaip kad „Oracle“ įkūrėjas Larry Ellison‘as ar HP vadovė Meg Whitman, gauna tokį patį atlyginimą, garsiai kalbama, jog tai - vengimas mokėti mokesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (9)