Atminties kortelės microSD traukiasi iš arenos: Samsung koreguoja jų gamybos planus  (0)

Jei tikėti analitikų pateikiamais skaičiais, Korėjos pusiasalyje (teisingiau, jo pietinėje dalyje), gaminama beveik pusė visame pasaulyje suvartojamos NAND Flash atminties mikroschemų. Įdomu tai, kad paklausai pakrypus išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pusėn bei SSD kaupiklių pusėn, keičiasi ir gamintojų prioritetai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis DigiTimes, remdamasis savais šaltiniais, praneša, jog kompanija Samsung ketina atsisakyti microSD atminties kortelių gamybos.

Teigiama, kad P. Korėjos elektronikos gigantas mažų mažiausiai neužsiims atminties kortelių pakavimu ir testavimu. Kompanija Samsung savo klientams tieks silicio plokšteles su atminties mikroschemomis, tuo tarpu konkretus gamintojas savo pajėgomis „pjaustys“ iš šios žaliavos atskiras mikroschemas ir jas patalpins į korpusus.

microSD atminties kortelių gamyba jau neatneša apčiuopiamo pelno, ir Samsung ketina panaudoti atsilaisvinusius resursus eMMC, eMCP mikroschemų ir NAND Flash atminties, skirtos SSD kaupikliams, gamybai. Pirmieji du tipai naudojami išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, kurių rinkos dabar sparčiai auga, todėl jos gaminti atmintį yra naudinga. SSD kaupikliai, jei tikėti analitikų prognozėmis, taip pat pradeda populiarėti.

Kompanija Samsung turi pakankamai didelį nuosavą potencialą, kad galėtų nuolat tobulinti gaminamą produkciją bei šokinėti iš vienos pusės į kitą. Konkurentai, tokie kaip Toshiba, SK Hynix, Micron ir SanDisk, taip pat aktyviai domisi mobiliems įrenginiams skirtos atminties rinka, todėl P. Korėjos elektronikos gigantui atsipalaiduoti nėra kada.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: