Seagate parodė planšetinį kompiuterį su įprastu kietu disku  (0)

Kompanija Seagate šią savaitę savo veiksmais ėmė tildyti visus skeptikus ir kritikus, kurie teigė, kad planšetinių kompiuterių su kietais diskais nebūna. Prieš porą dieną pristačiusi ultra ploną 500 GB talpos kietą diską su 5 mm storio korpusu, gamintojas nusprendė įrodyti, jog tokį duomenų kaupiklį galima naudoti kuriant ir planšetinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekam ne paslaptis, kad anksčiau kietiems diskams „apsigyventi“ planšetiniuose kompiuteriuose trukdė jų storis ir svoris, taip pat judančios dalys, kurios sumažina kaupiklio patikimumą mobiliame įrenginyje. Be to, pagal energijos suvartojimo lygį kieti diskai taip pat nusileidžia NAND Flash mikroschemų pagrindu sukurtiems kaupikliams, jau nekalbant apie produktyvumo lygį.

Tiesa, šį kartą Seagate atstovai tvirtina, kad kieti diskai su magnetinėmis plokštelėmis turi ir svarbių privalumų, pavyzdžiui, jie yra puikus kainos ir didelės talpos derinys.

Kad būtų išsklaidytos abejonės ir stereotipai, jog kieti diskai ir planšetiniai kompiuteriai yra nesuderinami dalykai, kompanija Seagate parodoje Computex pademonstravo atitinkamą mobilų įrenginį su operacine sistema Android, kuriame buvo įdiegtas naujausias mobilus 5 mm storio kietas diskas.

Norėdamas parodyti planšetinio kompiuterio su kietu disku patikimą veikimą, Seagate atstovas ėmė jį aktyviai purtyti tuo metu, kai buvo atkuriama vaizdinė medžiaga, kuri nepaisant energingo kratymo nestabdė, veikė be pertrūkių. Nuo pažeidimų kritimo atveju saugo specialus Zero-G sensorius, kuris siunčia pavojaus signalą, o informaciją nuskaitančios galvutės priparkuojamos saugioje zonoje.

Kartu Seagate rekomenduoja diegti ir NAND Flash kaupiklius, kurie galėtų paspartinti darbą dažnai naudojamų užduočių atveju. Kas iš planšetinių kompiuterių gamintojų ryšis diegti tradicinius kietus diskus, kompanija Seagate nepraneša.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)