„Tele2” pranešė, jog pavogtus telefonus galės iškart blokuoti Lietuvoje ir Latvijoje  (10)

Lietuvos telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ šiandien pranešė, jog parduoti pavogtus telefonus Lietuvos ir Latvijos teritorijoje bus žymiai sudėtingiau. Taip nutiks dėl to, jog „Tele2” sujungs duomenų bazes Lietuvoje ir Latvijoje ir pavogti telefonai neveiks abejose šalyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skatiname klientus iškart pranešti apie telefonų vagystes. Vagystės registravimą darome kuo patogesnį klientams ir greitesnį. Neveikiantį aparatą parduoti bus sunkiau, tad paskatų vogti ir prekiauti tokiais telefonais bus mažiau.“, - sakė „Tele2” atstovas. Jis taip pat pridūrė, jog dar šiemet prie vieningo telefonų blokavimo prisijungs ir kita Baltijos valstybė, Estija.

„Tele2” konsoliduotis siūlo ir kitiems operatoriams. Mes tuo tarpu galime priminti, jog visad pravartu žinoti savo telefono IMEI kodą. Telefonui dingus, šis kodas padeda nustatyti telefono buvimo vietą, o užblokavus IMEI, telefonu nebegalima naudotis net ir įdėjus kitą SIM kortelę. Nors blokavimą ir galima apeiti, tačiau ne itin gudrūs vagišiai su blokavimu nesusidoroja ir lieka nieko nepešę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(3)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: