Pietų Korėjos gynybos departamento darbuotojai negalės naudotis išmaniaisiais telefonais  (0)

Pietų Korėjos gynybos departamentas pareiškė, kad priėmė naują įstatymą, jog departamento darbuotojai negalės naudotis išmaniaisiais telefonais būdami departamento patalpose. Taip tikimasi labiau sumažinti galimą netyčinį karinės informacijos „nutekėjimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nurodoma, jog išmaniuosius telefonus į gynybos departamento pastatus įsinešti bus galima, tačiau reikės instaliuoti programą, kuri išjungs labiausiai naudojamas funkcijas. Su tokiu telefonu nebus galima prisijungti prie interneto, atlikti didesnių skaičiavimų bei naudotis kameromis.

Naujasis draudimas įsigalios nuo trečiosios šio mėnesio savaitės pradžios, liepos 15 dienos. Kiek įdomu tai, kad visų kitų išmaniųjų telefonų turėtojai galės paskambinti ar priimti skambučius, kaip ir parašyti SMS žinutę, bet turintys „Apple iPhone“ galės tik priimti skambučius ar SMS.

Tai nėra pirmasis kartas, kai valstybės bando apsisaugoti nuo slaptos informacijos nutekėjimo. Štai praėjusiais metais viena Singapūro telekomunikacijų bendrovė siūlė „iPhone 4” ir „iPhone 4S” telefonus be kamerų valstybėms darbuotojams ir kariškiams, kad šie nieko nenufotografuotų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: