Pristatytas lietuviškas interneto portalas, kuriame galima patikrinti naudotų automobilių istoriją  (5)

Istorijos apie „vieną šeimininką, sekmadieniais važinėjusį į bažnyčią“ arba „niekuomet nedaužtą automobilį su originalia rida“ jau spėjo tapti lietuviško automobilizmo tautosaka. Nuo šiol naudotų automobilių pirkėjai, nerimaujantys dėl pasirinkto automobilio būklės ir pardavėjo sąžiningumo, jau gali atsisiųsti lietuvišką transporto priemonės istorijos ataskaitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią paslaugą pradėjo teikti internetinė svetainė autodna.lt, kurioje galima patikrinti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje registruotus automobilius. Tereikia įvesti transporto priemonės VIN kodą (kėbulo numerį) ir įsigyti pageidaujamą ataskaitą.

Šio internetinio puslapio kūrėjai pranešime rašo, kad jų duomenų bazėse renkama, apdorojama ir pateikiama informacija apie automobilių ridą, avarijas, vagystės atvejus, gamybos broką bei daugelį kitų faktorių. Dominančio automobilio ataskaitą atsisiuntę pirkėjai gali patikrinti, ar pardavėjo deklaruojami faktai atitinka šio puslapio turimą informaciją.

Pastaraisiais metais naujų ir senų automobilių registravimo santykis Lietuvoje buvo maždaug 1 ir 20. Vidutinis lengvųjų automobilių amžius siekia apie 15 metų ir yra beveik dvigubai didesnis negu likusioje Europos dalyje.

Lietuva pagal aukų skaičių eismo įvykiuose yra absoliuti Europos lyderė - 2012-ųjų duomenimis, mūsų šalyje milijonui gyventojų teko 100 žuvusiųjų.

„DataCenter“ pateikta statistika rodo, kad mūsų šalyje yra beveik 1,88 mln. automobilių, iš jų apie 0,5 mln. yra be techninės apžiūros daukumentų. Daugiau nei pusė viso automobilių parko – Vokietijos kompanijų gamybos (953 892 vnt.). Iš pateikiamos statistikos matyti, kad maždaug kas šeštas (kiek daugiau nei 300 000 vnt.) lietuvio automobilis yra 10 metų amžiaus ar naujesnis, tačiau dauguma – pagaminti iki 2002 m. (1,58 mln. vnt.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(30)
(8)
(12)

Komentarai (5)