Microsoft „paturbino“ XBOX One esantį centrinį procesorių  (4)

Maždaug prieš mėnesį buvo pranešta, kad naujos kartos žaidimų konsolės XBOX One grafikos posistemė bus paspartinta, pakeliant GPU taktinį dažnį. Dabar paaiškėjo, jog ta pati procedūra bus atlikta ir su centriniu procesoriumi. Anksčiau 1,6 GHz dažniu veikęs AMD hibridinis procesorius nuo šiol dirbs 1,75 GHz dažniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai Microsoft pranešė konferencijoje Citi Global Financial, o kartu patvirtino, jog konsolė prekyboje pasirodys lapkričio mėnesį, nors tikslesnės debiuto datos nenurodė.

Artimiausiu metu mes paskelbsime išleidimo datą. Tik visai neseniai buvo pradėta serijinė gamyba, ir procesas šiuo metu vyksta pagal numatytą grafiką“, – konferencijos dalyviams teigė Microsoft marketingo ir strateginės plėtros viceprezidentas Yusuf Mehdi, rašo puslapis Ars Technica.

Kaip jau žinome, abi naujos kartos konsolės – Xbox One ir PlayStation 4 – naudoja tą patį 8 branduolių hibridinį AMD procesorių su Jaguar architektūra. Apie Sony naudojamo procesoriaus taktinį dažnį kol kas tikslių duomenų nėra, taigi palyginti abi konsoles tiesiogiai šiuo metu nėra galimybių.

Beje, tokie Microsoft žingsniai visiškai prasilenkia su anksčiau išsakytomis frazėmis. Dar šių metų liepos mėnesį Microsoft viceprezidentas Albert Panello kalbėjo, kad lyginti naujos kartos konsolių technines charakteristikas yra beprasmiška: „Tik maža dalis žaidėjų perka konsoles, žvelgdami į charakteristikas. Problema ta, kad Sony nusprendė publikuoti kažkokius beprasmius skaičius, kurie žaidėjui neįdomūs.“ Panašu, kad per porą mėnesių Microsoft nusprendė, kad tai, kas beprasmiška, vis tik turi prasmės.

Taip pat šią savaitę paaiškėjo, jog šiuo metu Xbox One naudojama programinė įranga neleis išsaugoti duomenų išorinėse laikmenose. Tokia galimybė, kaip teigiama, atsiras kiek vėliau. Kai kuriems vartotojams tai gali tapti problema, kadangi visi žaidimai, ne tik įsigyti el. parduotuvėse, tačiau ir fizinėse optinėse laikmenose, reikalauja įdiegimo į kietą diską. Be to, į kietą diską automatiškai bus įrašomos žaidybinio proceso paskutinės 5 minutės, o tai irgi užima vietos. Tokiu būdu, Xbox One debiuto metu konsolėje esančių kelių USB jungčių panaudoti išoriniams kaupikliams prijungti nepavyks.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: