„Haier“ demonstruoja žvilgsniu valdomą televizorių (Video)  (0)

Bendrovė „Haier“ parodoje „IFA 2013“ pristatė jos lankytojų dėmesį traukiančią naujovę – televizorių, kurio funkcijas valdyti galima vien akimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame televizoriuje „Haier“ įdiegė „Tobii“ vartotojo sąsajos technologiją, paremtą infraraudonųjų spindulių šaltiniu ir dviem vaizdo kameromis, kurios stebi žiūrovų akių judesius. Gauti duomenys „Haier“ verčiami valdymo komandomis. „Tobii“ technologija leidžia žvilgsniu pasirinkti norimą meniu punktą ar ekrane tarsi kompiuterio vertikaliuoju slankikliu persukinėti rodomą informaciją.

Kiekvienas naujojo „Haier“ televizoriaus žiūrovas iš pradžių turi sukalibruoti jo valdymo sistemą. Kai tai padaryta, žvilgsniu galima ekrane įjungti funkcijų meniu, keisti garso lygį, kanalus, valdyti kitas funkcijas.

Kiekvienai iš jų skirta tam tikra ekrano dalis. Pavyzdžiui, norint padidinti garsą reikia pažvelgti į apatinę ekrano dalį, žvilgsniu „pertempti“ reguliavimo slankiklį į norimą padėtį ir mirktelėti: taip patvirtinama norima parinktis, praneša „Engadget“.

Kada akimis valdomi „Haier“ televizoriai pasieks rinką, kol kas neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)