„Apple“ neįvertino azijiečių meilės auksui: „iPhone 5S“ tapo deficitiniais  (5)

Nors praktiškai visose pasaulio šalyse ir kultūrose žmonės aukso spalvą vertina labiau nei bet kokio kito metalo spalvą, panašu, kad Azijoje toks aukso fetišizmas yra įsišaknijęs gerokai giliau nei vakarų valstybėse. Šios savybės neįvertinusi bendrovė „Apple“ susidūrė su rimtais sunkumais – aukso spalvos „iPhone 5S“ Azijos parduotuvėse rasti beveik neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir netgi Niujorke, tiesą Penktojoje aveniu esančia „Apple“ parduotuve nusidriekusioje eilėje azijietiškos kilmės žmonės sudarė neproporcingai didelę dalį.

„Wall Street Journal“ rašo, kad dėl tokios meilės auksui Kinijos „Apple“ parduotuvėse pirmąjį prekybos naujaisiais telefonais savaitgalį buvo įmanoma gauti tik juodos spalvos įrenginių.

25 metų Lian Jiyu, „Apple“ parduotuvės Pekine klientas, sakė, jog labiau norėtų 5S, o ne 5C modelio, nes tai yra pirmas telefonas su aukso spalvos korpusu. „Man visai neįdomu kas yra to įrenginio viduje. Kinai labai mėgsta auksą“, - sakė vietos TV studijoje dirbantis L. Jiyu.

Ne kitokia padėtis ir Honkonge.

„Kai kuriems žmonėms patinka 5C spalvingumas, bet tai ne man. Manau, kad metalinis korpusas atrodo kur kas geriau“, - sakė rinkodaros sferoje dirbantis 28 metų Chrisas Wingas.

Auksinio „iPhone 5S“ atsargos visose Azijos parduotuvėse pasibaigė greičiau nei per dieną nuo prekybos pradžios. JAV jo nebus galima įsigyti iki spalio dėl išankstinių užsakymų gausos.

Australijoje ir Kinijoje telefonų „iPhone 5S“, užsakytų per „Apple Store“, atgabenimas staiga pailgėjo iki 7-10 dienų, o 64 GB talpos telefono su auksiniu korpusu apskritai neleidžiama užsakyti. „Apple“ parduotuvės Honkonge ir Singapūre siūlo laukti prekių pristatymo dar ilgiau – visos galimos pristatymo datos yra spalio mėnesį.

Kol kas nežinia, ar tai yra „Apple“, nesugebėjusios prognozuoti paklausos kitokiems modeliams klaida, ar toks yra platesnis rinkodaros planas. Kaip gi kitaip visame pasaulyje paskleisti tikrą karštinę dėl auksinio „iPhone 5S“, jei ne paskelbiant, kad jų įsigyti nebeįmanoma (arba galima tik išrinktiesiems)?

Bet visai tikėtina ir tai, kad dirbtinai ribojant „iPhone 5S“ pasiūlą siekiama skatinti pigesnio plastikinio „iPhone 5C“ paklausą.

Būta ir pranešimų, kad ateityje „iPhone 5S“ apskritai taps deficitine preke, nes „Apple“ visą dėmesį sutelks į 5C modelį, kurių paklausa gali būti didesnė, o gamyba lengvesnė, rašo businessinsider.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: