Pusė Didžiosios Britanijos pilotų pripažino bent kartą užmigę prie vairalazdės  (0)

Daugiau nei pusė Didžiosios Britanijos oro bendrovių pilotų yra bent kartą užmigę prie lėktuvo vairalazdės, rodo neseniai atlikta apklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos oro bendrovių pilotų asociacijos (BALPA) tyrimas parodė, jog 56 proc. iš 500 komercinių skrydžių pilotų pripažino, jog yra užmigę lėktuvo kabinoje, o beveik trečdalis nurodė, kad pabudę jie rasdavo ir miegantį antrąjį pilotą.

Šie BALPA apklausos rezultatai buvo paskelbti prieš pirmadienį vyksiantį balsavimą Europos Parlamente, susijusį su pilotų darbo laiko reguliavimu.

Pakeitus taisykles pilotai galės dirbti iki 110 valandų per dviejų savaičių laikotarpį, o naktiniuose reisuose jie galės praleisti iki 11 valandų – valanda ilgiau nei leidžiama dabar.

BALPA generalinis sekretorius Jimas McAuslanas sakė: „Nuovargis jau dabar yra didelis iššūkis pilotams, kurie labai susirūpinę, kad mokslo tyrimais nepagrįstos Europos Sąjungos naujosios taisyklės pakirs Jungtinės Karalystės standartus ir gerokai padidins nuovargį, kuris, kaip buvo įrodyta, yra svarbus nelaimingus atsitikimus aviacijoje lemiantis veiksnys.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)