LG televizoriai nepaiso draudimo rinkti duomenis apie žiūrovo įpročius  (6)

LG „išmaniųjų“ televizorių savininkai turi galimybę išjungti duomenų rinkimą apie jo TV žiūrėjimo įpročius. Tačiau panašu, kad draudimo rinkti duomenis aktyvavimas nieko neįtakoja: korėjiečių gamintojo televizoriai ir toliau siunčia duomenis apie žiūrovo veiksmus savo kūrėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį pasipiktinimą sukėlusį LG „išmaniojo“ televizoriaus elgesį pastebėjo vienas vartotojų, kuris po funkcijos apie informacijos rinkimą pastebėjo, jog televizorius ir toliau gamintojui perduoda duomenis apie jo žiūrėjimo įpročius.

Televizorius „namo“ siuntė kanalų numerius ir netgi prie televizoriaus prijungto USB kaupiklio failų pavadinimus. „Nukentėjusysis“ rašo, jog po išsiunčiamo duomenų srauto analizės paaiškėjo, jog opcijos, susijusios informacijos rinkimu, išjungimas visiškai nenaudingas.

„Išmanusis“ televizorius save identifikuoja, naudodamas specialų numerį ir duomenis (beje, neužšifruotu pavidalu) siunčia kiekvieną kartą, kai tik vartotojas perjungia TV kanalą. LG techninio palaikymo tarnybos atstovai teigė, kad viskas yra visiškai teisėta, kadangi jis pats sutiko su licencine sutartimi, pirmą kartą įjungus televizorių. Dar daugiau, vartotojui buvo parekomenduoti su tokiais klausimais kreiptis į parduotuvę, kurioje ir buvo įsigytas televizorius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (6)