„Lenovo Yoga 2“: nešiojami kompiuteriai, galintys dirbti planšetės režimu (Video)  (2)

Kinų kompanija „Lenovo“ ir toliau stiprina savo pozicijas nešiojamų kompiuterių rinkoje, kurioje vis labiau įsitvirtina planšetiniai kompiuteriai. Žinoma, planšečių pajėgumų rimtesniam darbui nepakanka, tad dažnas gamintojas bando „vienu šūviu nušauti du zuikius“ – sukurti tokį hibridinį nešiojamą kompiuterį, kuris būtų patogus bei efektyvus visais darbo režimais – ir nešiojamo kompiuterio, ir planšetės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip suderinti nešiojamą kompiuterį su planšete – sprendimų gali būti pačių įvairiausių, kiek tik leidžia gamintojų inžinierių fantazija ir ergonomikos supratimas. Kai kurie iš tokių transformerių turi „nusegamą“ ekraną, kai kurie atskiro patento vertą ekrano nulenkimo mechanizmą. O štai kompanijos „Lenovo“ inžinieriai nusprendė taupyti pirkėjų pinigus ir sukurti tokį transformerį, kuris leistų dirbti tiek nešiojamo kompiuterio, tiek ir planšetės režimais, tačiau tuo pačiu techninė transformacijos realizacija būtų paprasta, efektyvi ir pigi.

Taip gimė „Yoga 11“ ir „Yoga 13“ transformeriai - nešiojami kompiuteriai, kurių ekranus galima patogiai nulenkti nuo klaviatūros ir dirbti planšetės režimu. Dabar gi abu šie modeliai sulaukė atnaujinimų ir pervadinti bendru vardu „Yoga 2“. 

Po atnaujinimo didesnio kompiuterio „Yoga 2“ versija pasižymės pakankamai neblogomis techninėmis savybėmis. Vartotojai su šiuo kompiuteriu galės sparčiai atlikti įvairias užduotis, o tai užtikrins spartus „Intel Core i5“ procesorius. Šiuo nešiojamu kompiuteriu turėtų būti patenkinti ir grafikos specialistai - 13,3 colio įstrižainės ekranas sugebės atvaizduoti 1920 x 1080 px taškų, o tai leis patogiai dirbti su įvairia grafine informacija.

Taip pat vartotojus nudžiugins transformerio šviečianti klaviatūra ir net aštuonias valandas gebanti veikti baterija. Ko gero vienintelis šio nešiojamo kompiuterio trūkumas - stacionarių duomenų talpykla. „Lenovo“ inžinieriai nusprendė 13,3“ ekrano įstrižainės „Yoga 2“ transformeryje nenaudoti sparčiojo SSD kaupiklio, o leisti pačiam pirkėjui rinktis iš įprasto 500GB kietojo disko arba hibridinės talpyklos.

Viena vertus toks sprendimas sumažina nešiojamo kompiuterio kainą, kitą vertus dėl to padidėja transformerio svoris – dabar jis svers 1,58 kg. Kaip nešiojamam kompiuteriui tai dar pakenčiamas svoris, o štai norint jį naudoti planšetės režimu, teks nuolatos akimis ieškoti stalo, ant kurio būtų galima pasidėti šią nelengvą planšetę.

Mažesnysis, 11,6 colio įstrižainės ekraną turintis „Yoga 2“ nešiojamasis kompiuteris taip pat mokės „transformuotis“ į planšetinį režimą ir galės pasigirti keturių branduolių „Intel Pentium“ procesoriumi. Nors ekranas turės lietimui jautrią IPS matricą, tačiau kiek mažoka 1366 x 768 px raiška gali atbaidyti išrankius pirkėjus. Bet turbūt jis ir buvo projektuotas tiems pirkėjams, kurie ieško pigesnių alternatyvų, o ne geriausių techninių charakteristikų.

Kaip ir didesnio „Yoga 2“ atveju stacionarius duomenis vartotojai galės talpinti 500GB kietajame diske, o baterijos režimu naudotis 6 valandas. Nors ir turint šiuos sunkius komponentus, šis mažylis svers jau mažiau už didįjį brolį - 1,3 kilogramo.

Abu šie kompiuteriai bus parduodami su Windows 8 operacine sistema. Priminsime, jog ankstesnės „Yoga 2“ versijos turėjo įdiegtą „Windows RT“ operacinę sistemą, tačiau šis sprendimas nepasiteisino ir tokių transformerių gamyba buvo sustabdyta dar praėjusių metų vasarą.

Mažesniojo kaina prasidės nuo $529, tuo tarpu už didesnį ir galingesnį teks pakloti $999 be mokesčių.

Priminsime, jog tai ne pirmieji „Lenovo“ nešiojami kompiuteriai su sensoriniais ekranais - giminingais kompanijos produktais jau prekiaujama ir Lietuvoje, tad galite susipažinti su faktinėmis tokių kompiuterių kainomis ir techninėmis charakteristikomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(18)

Komentarai (2)