Paaiškėjo, kodėl Google pardavė Motorola  (2)

Apie pasiruošimą parduoti kinų kompanijai Lenovo savo išmaniųjų telefonų padalinį Motorola Mobility paieškos gigantas Google paskelbė dar prieš tai, kai publikavo savo ketvirčio ataskaitą. Susipažinimas su ja leidžia įsitikinti, jog Google nusprendė atsikratyti savo dukterinės firmos dėl jos prastos veiklos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei 2013 m. IV ketvirtyje visos korporacijos pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, augo 22%, tai išmaniųjų telefonų gamyba užsiimanti Motorola Mobility pajamų gavo $1,24 mlrd. (18% mažiau), tuo tarpu veiklos nuostoliai išaugo nuo $152 mln. iki $384 mln.

Motorola Mobility dalis bendrame Google pajamų biudžete sumažėjo nuo 11% iki 7%. 2013 m. gruodžio 31 d. duomenimis, kompanijoje Motorola Mobility dirbo 3894 žmonės – lygiai 365 darbuotojais mažiau, nei prieš metus.

Akivaizdu, kad gera Moto G ir Moto X išmaniųjų telefonų paklausa (bent jau JAV rinkoje) kompanijai tapti pelninga neleido, ir Google vadovybė nusprendė atsikratyti šio verslo. Apie tai interneto gigantas pradėjo galvoti dar 2013 m. lapkritį; užsiprašyta 2,91 mlrd.$ suma yra keleriopai mažesnė už tą, kurią Google sumokėjo už Motorola dar 2011 m. (tuomet sandoris atsiėjo $12,5 mlrd.)

Sandorio su Lenovo pabaigos terminai dar nėra įvardinti, kadangi abi pusės turi suderinti šį susitarimą su įvairių šalių reguliuojančiomis institucijomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: