Pasiūlytas elektrolitas, kuris neleis užsidegti ličio jonų baterijoms  (0)

Ličio jonų baterijos turi vieną blogą savybę – užsidegti, esant tam tikroms nepalankioms aplinkybėms. Kaip taisyklė, tokios baterijos užsidega, kai kaista. Tai gali įvykti krovimo metu, taip pat trumpo jungimo atvejais. Ir jei su mobilias įrenginiais problemų gali būti mažiau, tai gaisras automobilyje ar net lėktuve gali turėti ypač skaudžių pasekmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis degimo objektas ličio jonų akumuliatoriuose – tai elektrolitas. Iki šiol nedegaus elektrolito paieškos nebuvo sėkmingos. Antra vertus, mokslininkai iš Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) teigia padarę atradimą, kuris leis sukurti nedegų elektrolitą.

Tyrinėjant medžiagas, kurios naudojamos laivų korpusams padengti, kad prie šių neliptų jūrose pasitaikanti flora ir fauna, paaiškėjo, jog gana seniai žinoma medžiaga perflopolieteris (perfluoropolyether, PFPE) gali būti naudojamas vietoj polimerinių elektrolitų, plačiai paplitusių ličio jonų akumuliatoriuose.

PFPE, kaip ir elektrolite, pakankamai gerai tirpsta ličio druskos, o tai sukuria terpę, kurioje gali judėti jonai. PFPE jau seniai naudojamas sunkiojoje pramonėje kaip sutepamoji mechanizmų medžiaga, ir čia jokių problemų su šia medžiaga nėra kilę.

Mokslininkai taip pat studijuoja ir kitas elektrodų medžiagų alternatyvas, bando parinkti „nedegias“ akumuliatorių dalis, kartu bando padidinti jų talpą bei įkrovos ciklų skaičių. Apie ličio jonų baterijų su naujo tipo elektrolitais pasirodymo terminus mokslininkai nekalba. Reikia suprasti, kad visa tai yra tik perspektyvi technologija, kurios artimiausioje ateityje nepamatysime.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)