Apskaičiuota „Google Glass“ akinių savikaina nuteikia optimistiškai  (2)

Šiuo metu už 1500 JAV dolerių „Google“ paskelbtos savo išmaniųjų akinių bandymų programos dalyviams pardavinėjamas „Google Glass“ ateityje, kai prasidės serijinė šių akinių gamyba, turėtų kainuoti kur kas mažiau. Apie tai verčia manyti svetainės „TechInsights“ specialistų apskaičiuota „Google Glass“ savikaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išrinkę „Google Glass“ ir įvertinę akinių komponentus technikai pranešė, kad šio įrenginio savikaina nesiekia nė 80 JAV dol. Pati brangiausia „Google“ išmaniųjų akinių dalis yra 14 dolerių kainuojantis procesorius. Akinių ekranas kainuoja 3 dolerius, vaizdo kamera - 5,7 dol., darbinės ir pastoviosios atminties moduliai - 13 dol., „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ belaidžio ryšio mikroschemos - 10,79 dol. Akinių surinkimas ir testavimas įvertintas 2,15 dol.

Tiesa, į 80 dolerių „Google Glass“ savikainą neįtrauktos išlaidos reklamai bei logistikai bei kiti kaštai. Manoma, kad „Google“ akiniai rinkoje gali pasirodyti jau šių metų rudenį. Apžvalgininkų manymu, atsižvelgiant į „Google Glass“ savikainą realu tikėtis, kad „Google“ komercinius jų modelius pardavinės už 300 - 350 JAV dol.

„TechInsights“ pranešė, kad, išardžius „Google Glass“, buvo aptiktas „Texas Instruments“ gamybos procesorius OMAP 4430, 1 GB DDR3 darbinės atminties, 16 GB kaupiklis, 570 mAh talpos baterija, 640 x 360 taškų raiškos ekranas, 5 MP fotokamera, GPS imtuvas, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšio moduliai. Įrenginį valdo operacinė sistema „Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich“.

Šiuo metu bandymams skirtais „Google Glass Explorer Edition“ modeliais naudojasi apie 10 000 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: