Pirmą kartą Pasaulio čempionato istorijoje suveikė vartų linijos technologija (Video)  (4)

Sekmadienį Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse tarp Prancūzijos ir Hondūro pirmą kartą turnyro istorijoje vartų linijos technologija lėmė, kad buvo įskaitytas įvartis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzai pirmavo rezultatu 1:0, kai 48-ąją minutę kamuolys antrą kartą atsidūrė Hondūro vartuose. Tai padėjo nustatyti vartų linijos technologija, nes iškart nebuvo galima tiksliai pasakyti, ar tikrai kamuolys kirto vartų liniją.

Karimas Benzema gavo perdavimą į baudos aikštelę, mušė į tolimą vartų kampą, kur kamuolys atsimušė nuo virpsto ir skriejo palei vartų liniją. Tada kamuolį palietė vartininkas, kuris jį nukreipė į vartus. Nors sargas kamuolį sugavo, tačiau vartų linijos technologija aiškiai parodė, kad įvartis buvo.

Įvartis įskaitytas vartininkui N.Valladaresui, o šioms legendinėms varžyboms teisėjavo brazilas Sandro Meira Ricci.

Vartų linijos technologija pasaulio futbolo čempionate buvo patvirtinta dar 2013 metų pradžioje. Brazilijoje vykstantis pasaulio čempionatas tapo pirmuoju, kuriame naudojama vartų linijos technologija. Iki šiol FIFA šią sistemą sėkmingai išbandė 2012 metų Pasaulio klubų ir 2013 metų Konfederacijų taurių turnyruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai (4)