Et tu, IBM? Naujausias Apple žingsnis nieko gero Microsoftui nežada  (7)

Prieš trisdešimt ketverius metus Microsoft laimėjo kontraktą, padėjusį jai užkariauti kompiuterijos pasaulį, ir išstūmusį konkurentą Apple į rinkos paraštes. Tai buvo kontraktas su IBM kompanija, kuriai reikėjo programinės įrangos partnerio pirmojo savo asmeninio kompiuterio operacinės sistemos kūrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau dabar grėsmė kyla Microsoftui, kadangi Apple ir Google dominuoja vartotojų mobiliųjų technologijų rinkoje. Microsoft išlaiko vieną stambią sritį: korporacijų rinką, kur tebekaraliauja jos Windows operacinė sistema.

Antradienį Apple pranešė apie karo žygį į Microsoft žemes: planą kurti verslo programinę įrangą ir parduoti iPhone'us ir iPadus kompanijoms. Ir spėkite, ką Apple pasirinku šio sandėrio partneriu.

Galima įsivaizduoti reakciją Redmonde: „Et tu, IBM?

Pagal šį susitarimą IBM pardavinės Apple prietaisus savo korporacijų klientams ir teiks palaikymą vietoje. Šios dvi kompanijos taip pat susiburs, kurdamos verslo programinę įrangą, kurios kokybė ir paprastumas prilygtų Apple kuriamoms plataus vartojimo programoms.

Ne, pragaras neužšalo, ir tai nėra pirmas kartas, kai Apple ir IBM darbuojasi drauge, siekdamos aplenkti Microsoft. Jos buvo suformavusios aljansą dešimtajame dešimtmetyje, drauge su Motorola, kurdamos PowerPC kaip alternatyvą Microsoft-Intel imperijai. Žinoma, tai nebuvo visiška sėkmė, Apple 2006 metais perėjo prie Intel procesorių.

Bet Apple dabar yra visiškai kitoje rinkos pozicijoje – kaip ir Microsoft, kuri, kalbama, šią savaitę rengiasi atlikti atleidimų. Istoriškai Apple kreipė nedaug dėmesio į korporacijų rinką, kuriai reikėjo tokio pritaikymo ir palaikymo lygio, kurio Cupertino kompanija atkakliai nesiūlė. Bet dabar, panašu, jie kimba Microsoftui į gerklę.

Tai kuri kompanija „nori visko?

Turėčiau paminėti, kad, savaime suprantama, Microsof nėra vienintelis taikinys. Jei Apple ir IBM pavyks užkovoti korporacijų rinką, didžiausias smūgis tai būtų BlackBerry, kuri jau dabar laikosi ant kraštelio. Google ir jos Android operacinė sistema yra kitas akivaizdus taikinys. Bet Microsoft, labiau nei Google sudėjo savo viltis į išlikimą standartine operacine sistema, jos korporacijų klientams pereinant prie mobilių prietaisų. Dabar tai pasidarė sunkiau.


Will Oremus
www.slate.com

(13)
(3)
(10)

Komentarai (7)