Aiškėja antros kartos iPad Air techninės specifikacijos  (0)

Jau šių metų spalio 16 d. kompanija Apple ketina pristatyti naujos kartos planšetinius kompiuterius, tarp kurių bus ir naujas flagmanas iPad Air.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis The Michael Report.

Šaltinio teigimu, antros kartos iPad Air gaus 9,7“ sensorinį laminuotą ekraną, o jo pagrindą sudarys procesorius A8, taip pat 2 GB operatyvios atminties, 8 MP kamerą (dabar – 5 MP), priekinę Face Time su HD raiškos palaikymu, pirštų atspaudų skenerį Touch ID, 32 GB, 64 GB arba 128 GB duomenų kaupiklį.

Savo išoriniu dizainu iPad Air 2 praktiškai nesiskirs nuo pirmos kartos modelio. Tiesa, korpusas bus plonesnis maždaug 0,5 mm, o garso reguliavimo mygtukai bus paslėpti giliau korpuse. Pokyčiai palies ir garsiakalbių groteles, o mikrofonas garso įrašymui bus patalpintas šalia pagrindinės kameros. Korpusas bus sidabro, aukso ir tamsiai pilkos spalvos.

Šaltinis teigia, kad kartu su antros kartos iPad Air pasirodys trečios kartos kompaktiška planšetinio kompiuterio versija iPad mini.

Taivaniečių puslapis DigiTimes sužinojo šiek tiek detalių apie dar vieną Apple planšetinį kompiuterį – 12,9“ ekraną gausiantį iPad Pro, kuris turėtų debiutuoti 2015 m. Šaltinio teigimu, tai bus pirmasis Apple planšetinis kompiuteris, kuris gaus operacinę sistemą, apjungsiančią iOS ir OS X funkcijas.

Šią informaciją patvirtina ir tas faktas, kad naujoje operacinėje sistemoje OS X 10.10 Yosemite, pristatytoje dar vasarą vykusiame renginyje WWDC 2014, atsirado daugybė funkcijų iš iOS, tarp jų – kalendorius, pranešimų centras ir „telefono funkcijos“.

Šaltiniai mini, kad šiuo metu Apple testuoja kelias iPad Pro versijas. Viena iš jų yra tradicinis planšetinis kompiuteris, tuo tarpu kitas – tai hibridinis įrenginys „2-in-1“. Tiesa, kol kas neaišku, ar prekyboje pasirodys abu įrenginiai, ar tik vienas iš jų.

Įdomu tai, kad dar 2012 m. Apple generalinis direktorius Tim Cook pareiškė, kad nešiojamo kompiuterio ir planšetės hibridas yra tas pats, kas sukryžminti skrudintuvą ir šaldytuvą, o kartu patikino, kad kompanija šiuo keliu neis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: