Atsikratyti streso galima ir šarvuočiu traiškant automobilius  (1)

Jei iki šiol šarvuočių traiškomus automobilius galima buvo matyti tik karinėse pratybose ar veiksmo filmuose, tai dabar aštrių pojūčių savo kailiu gali patirti kiekvienas lietuvis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir galima tikėtis, pramoga nepigi - kainuoja tūkstantį litų. Tačiau už minėtą pinigų sumą klientams bus suteikta galimybė patiems paimti į rankas šarvuotos pėstininkų mašinos vairalazdes ir pervažiuoti poligone pastatytą automobilį.

Vikšrinės transporto priemonės valdymas nėra itin paprastas ir netgi reikalauja nemažai fizinių jėgų. Visgi šalia Vilniaus įsikūrusio pramoginio tankodromo instruktoriai yra tikri profesionalai, todėl esminius vairavimo principus supras visi norintys. Po pirmojo žiniasklaidai skirto traiškymo galime pasakyti, kad sudėtingiausia dalis yra staigūs posūkiai.

Automobiliai turi būti paruošti

Po trumpos treniruotės antros kartos „Volswagen Golf“ pervažiavome taip, kaip ir buvo planuota – dešiniu vikšru tiesiai per kėbulo vidurį.

Norintiems atsigabenti savo automobilį tokia galimybė taip pat bus suteikta, tačiau traiškomai transporto priemonei keliami specifiniai reikalavimai. Visų pirma, ji turi būti be ratų ir pakabos elementų. Taip pat turi būti pašalinti priekinis ir galinis stiklai bei visi eksploataciniai skysčiai.

Sunku pasakyti, ar savo automobilio traiškymas padarytų šią pramogą pigesnę, kadangi tokiu atveju ne tik reikėtų jį įsigyti ir atitinkamai paruošti, bet ir patiems atsigabenti ir išgabenti.

Šarvuotis skaičiuoja šeštą dešimtmetį

1963 m. pagaminti šarvuočiai FV432 dėl savo pirminės funkcijos – karių pervežimo pavojingose karo zonose – iki šiol vadinami „karo taksi“. Šiuo metu juos vis dar naudoja Didžiosios Britanijos, Indijos ir kitų šalių ginkluotosios pajėgos.

Šarvuočiai, kaip lengvoji karinė technika, buvo naudojami taikos palaikymo misijose Afganistane ir Irake. Karo zonoje, šarvuočiu važiuodavo iki 12 žmonių: vairuotojas – mechanikas, kariuomenės vadas ir 10 karių.

15 tonų sveriantį karinį šarvuoti išjudina 240 AG turintis „Rolls Royce“ variklis, leidžiantis išvystyti iki 52 km/val. greitį. Jame įmontuota automatinė greičio dėžė, tad jokių pavarų perjunginėti nereikia. Nustebti nebent privers vietoje vairo įrengtos dvi vairalazdės.

Naujos pramogos pristatymo metu į prie tankodromo kaip tik buvo iš keliamas ką tik atkeliavęs tarybinės armijos šarvuotis BRDM-2. Poligono šeimininkų svajonė – rusiškas tankas T55 – turėtų atsirasti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)