Steve Wozniak: „išmanieji“ laikrodžiai – beverčiai, Google Glass – žavi nesėkmė  (5)

Vienas iš Apple įkūrėjų Steve Wozniak, kuris visai neseniai tapo Australijos piliečiu, davė interviu leidiniui The Australian Financial Review. Bendraudamas su žurnalistais, jis įvertino Timo Cooko kaip Apple generalinio direktoriaus darbą, o taip pat papasakojo savo požiūrį į Google Glass ir dėvimą elektroniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papasakojęs apie savo meilę Australijai, Steve Wozniak parėjo prie diskusijų apie Timą Cooką, kuris buvo pagirtas, nes sugebėjo atsisakyti „Jobso dogmų“, kuriose nebuvo vietos išmaniesiems telefonams su didelės įstrižainės ekranais.

Steve Wozniak nuomone, dabar Apple pradeda plėsti savo korporatyvinę kultūrą ir akiratį. Kompanija daugiau nėra tokia uždara, kaip anksčiau, labiau atvira naujoms idėjoms, tame tarpe ateinančioms iš išorės.

Dabar Apple, kaip ir Sony, Samsung, LG ir Pebble, ruošiasi išleisti savo firminį „išmanųjį“ laikrodį. Vis tik Steve Wozniak mano, kad kol kas nė viena kompanija nerado, kaip teisingai panaudoti „išmaniuosius“ laikrodžius.

„Aš įsigijai keletą išmaniųjų laikrodžių, tame tarpe ir Samsung, ir aš likau nusivylęs. Aš atsisakiau jų, kadangi jie yra daug blogesni, nei išmanieji telefonai, kurie jau guli mano kišenėje.“

„Apple gali nurodyti teisingą kryptį naudingų ir išmanių laikrodžių kūrimo kelyje, kaip tai nutiko su išmaniaisiais telefonais. Tačiau laikrodžiai neturi pakeisti telefonų, atlikdami jų funkcijas“, – pažymėjo Steve Wozniak.

Dar mažiau optimizmo jis demonstravo, kalbėdamas apie Google Glass – papildytos realybės akinius, kuriuos jis pavadino „žavia nesėkme“. Steve Wozniak teigė, kad yra didelės Glass gerbėjas, kalbant apie techninę akinių įgyvendinimo pusę, ir žavisi tuo, jog Google pavyko mažame įrenginyje sutalpinti galingą aparatinę įrangą.

Tačiau Steve Wozniak mano, jog kol kas nėra praktinio panaudojimo būdų, kurie pateisintų tokią aukštą Google Glass kainą galutinio vartotojo atžvilgiu.

„Aš jaučiuosi „kiečiausiu“ žmogumi pasaulyje, kai vaikštau su Google Glass. Ir kai aš matau žmones, kurie taip pat juos dėvi, aš manau, kad tai yra puiku, jie turi pakankamai drąsos, kad naudotų šį įrenginį, neturintį jokios prasmės, žvelgiant iš praktinės pusės.“

„Mano manymu, tai yra puikus produktas, kuriam nelemta tapti sėkmingu, kaip ir daugeliui kitų nuostabių produktų. Aš tikiuosi, kad pavyks surasti bent vieną didelį Google Glass komercinio panaudojimo būdą, o kompanija neatsisakys šio įrenginio“, – reziumavo Steve Wozniak.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (5)