Naujoji Intel Skylake platforma taps galvos skausmu Windows 7 gerbėjams  (10)

Puslapis ExpReview išsiaiškino, kokias naujoves atneš Intel Skylake platforma, kurios debiutas numatytas 2015 m. antroje pusėje. Priminsime, kad ši platforma pirmiausia debiutuos stacionarių kompiuterių segmente, jai reikės naujo – LGA 1151 – lizdo ir naujų mikroschemų rinkinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, integruotas į Skylake atminties kontroleris galės dirbti tiek su DDR3, tiek ir su DDR4 atmintimi (palaikomas dviejų kanalų režimas). Praktikoje motininės plokštės turės arba DDR3, arba DDR4 standarto moduliams skirtus lizdus. Abu atminties standartus palaikančios motininės plokštės turėtų tapti reta išimtimi, kadangi DDR3 ir DDR4 palaikymas vienoje sisteminėje plokštėje yra gana brangus malonumas. Antra vertus, Skylake platformos negalės vienu metu dirbti su skirtingų tipų moduliais.

Intel 100 Series mikroschemų rinkiniai palaikys iki 20 vnt. PCI Express 3.0, tačiau su USB sąsaja bus tam tikrų niuansų, kurie nepatiks Windows 7 vartotojams.

Pranešama, kad dėl programinių ir aparatinių ypatumų į Skylake platformą nebus galima įdiegti Windows 7 iš USB kaupiklių. Reikės ieškoti kitų būdų, arba pereiti prie Windows 8.1 arba Windows 10 – šios operacinės sistemos iš USB laikmenų galės būti diegiamos be jokių apribojimų.

Beje, su Windows 7 bus susijusi ir kitas Intel 100 Series mikroschemų rinkinių apribojimas: operacinės sistemos diegimo etape gali būti nepalaikomos pelės ir klaviatūros, prijungtos prie USB lizdų. Tai reiškia, kad reikės arba pasirinkti motininę plokštę su PS/2 lizdais, arba visai atsisakyti Windows 7.

Reikia pabrėžti, kad naudojant trečių šalių įdiegtus USB kontrolerius, visi aprašyti apribojimai bus pašalinti, tačiau pigiausiose motininėse plokštėse tokie sprendimai bus sutinkami retai.

Dar vienas įdomus aspektas – mobilioms platformoms skirti Skylake turės automatinio atminties dažnio pakėlimo galimybę. Dažnis bus reguliuojamas lygiai taip pat, kaip ir procesorių, naudojančių Turbo Boost technologiją, atveju. Stacionariuose kompiuteriuose šios funkcijos nebus, kadangi čia energijos suvartojimas nėra toks aktualus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (10)