„Microsoft“ stabdo nešiojamo kompiuterio „Surface 2“ gamybą  (0)

Kompanija „Microsoft“ patvirtino, kad planšetinis kompiuteris „Surface 2“ išnyksta iš jos pasiūlos ir daugiau nebebus gaminamas. Kompanija turi susitelkti ties žymiai labiau renkamais „Pro“ serijos modeliais ir darbais, susijusiais su dideliais žingsniais artėjančiu „Surface 4“. „Surface 2“ įrenginio prekybos sustabdymas susijęs su ne itin sėkmingos „Windows RT“ sistemos atsisakymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Surface 2“ – tai antrasis ir tuo pačiu paskutinis planšetinis kompiuteris su „Windows RT“ operacine sistema. „Microsoft“ rengiasi perėjimui prie „Windows 10“ ir neplanuoja toliau prekiauti produktu su ne itin gerai klientų vertinama operacine sistema. Reikėtų prisiminti, kad nepaisant to, jog šis įrenginys turėjo mažesnę nei „Pro“ versijos planšetiniai kompiuteriai kainą, vis dėlto nebuvo populiarus. Tai buvo susiję su apribojimais.

„Windows RT“ buvo pristatyta 2012 metais kaip operacinė sistema, skirta planšetiniams kompiuteriams su ARM procesoriais. Naudotojams, kurie norėjo naudotis tradicinėmis kompiuterio programėlėmis reikėjo pirkti brangesnius planšetinius kompiuterius su tradicine „Windows“ operacine sistema. „Surface“ įrenginio konstrukcijos populiarumas buvo nedidelis visų pirma dėl skaitmeninių programėlių menkos pasiūlos „Windows Store“.

Reikėtų pažymėti, kad „Surface Pro 3“ su „Windows 8.1“ prisidėjo prie didelio šio skyriaus pajamų augimo. Jos siekė 1,1 mlrd. dolerių ir buvo 24 proc. didesnės lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praeitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (0)