iOS 8.3 Beta versijos galimybės ir iOS 9 perspektyvos  (0)

Naujiena: kompanija Apple pradėjo platinti kūrėjams skirtą iOS 8.3 Beta versiją, taip pat programinės įrangos aplinką Xcode 6.3 bei programavimo kalbos Swift versiją 1.2. Apie tai praneša puslapis 9to5mac.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja Apple mobilios operacinės sistemos versija nuo šiol palaiko automobiliams skirtą multimedia sistemą CarPlay, kuri gavo daugumai iOS įrenginių vartotojų įprastą valdymo aplinką. Dabar viskas veikia bevieliu būdu, nors anksčiau iPhone prijungimui tekdavo naudoti sąsają Lightning.

Taip pat buvo pakeistas šypsenėlių pasirinkimo ekranas, pridėtos naujos kategorijos ir prasukimo juosta; atsirado kinų tinklas China UnionPay, atnaujinta programėlė Health.

Pasirodžiusi informacija apie iOS 9, kuri žinoma kodiniu pavadinimu Monarch, teigia, kad kūrėjai didžiausią dėmesį ketina skirti operacinės sistemos darbo stabilumui ir platformos optimizavimui, kaip tai buvo padaryta 2009 m., naujai iOS versijai debiutavus kartu su OS X Leopard.

Vietoj naujų funkcijų pridėjimo kūrėjai stengiasi surasti kuo daugiau klaidų esamame kode, o tai leistų padidinti ne tik sistemos saugumo lygį, bet ir darbo stabilumą.

Paskutiniu metu Apple sulaukė nemažai skundų dėl naujausios iOS versijos darbo stabilumo ir spartos lygios. Viso to priežastimi galėjo būti nuolatinis naujų funkcijų atsiradimas.

Pavyzdžiui, 2013 m. buvo visiškai perdaryta iOS vartotojo sąsaja, atsirado biometrinis daviklis Touch ID, naujas valdymo centras. 2014 m. debiuto programėlė Health ir mokėjimų sistema Apple Pay.

Prognozuojama, kad iOS 8.2 vartotojų įrenginius pasieks šių metų kovo – balandžio mėnesį, todėl dabar testuojamos iOS 8.3 versijos pasirodymo terminai vis dar nėra nustatyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (0)