Suomis už greičio viršijimą gavo įspūdingą baudą  (12)

Suomijos verslininkas Reima Kuisla sulaukė pranešimo, kad yra nubaustas už greičio viršijimą. Baudos kvite švietė įspūdingas skaičius – 54 024 eurai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greičio matuoklis užfiksavo, kad automobilį vairavęs R. Kuisla 80 km/val. greičio zonoje važiavo 103 km/val. Suomijoje Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjams baudos skiriamos atsižvelgiant į jų pajamas, t.y. kuo daugiau uždirbama, tuo daugiau tenka mokėti už prasižengimus.

R. Kuisla 2013 m. buvo uždirbęs 6,5 mln. eurų, todėl už 23 km/val. greičio viršijimą buvo paprašytas susimokėti 54 tūkst. eurų.

„Prieš dešimtmetį nebūčiau patikėjęs, kad rimtai svarstysiu apie emigravimą. Tam tikriems žmonėms, kurie uždirba daugiau ir yra turtingesni, Suomija tampa šalimi, kurioje nebeįmanoma gyventi“, – savo „Facebook“ paskyroje piktinosi suomis.

Vis dėlto šia istorija viešai pasidalinęs R. Kuisla nesulaukė užuojautos iš internautų. „Jeigu važinėji pagal taisykles, baudų mokėti nereikia“, „Jis turėtų liautis skųstis ir labiau gėdytis“, „Mažos baudos turtingųjų nepakeis – baudos turi kiekvienam kirsti“ – tai tik keletas replikų.

Vis dėlto R. Kuisla šioje situacijoje gali džiaugtis, kad neuždirba daugiau. Štai 2002 m. „Nokia“ vadovas įkliuvo už greičio viršijimą vairuojant „Harley Davidson“ motociklą. Tuomet jis gavo 116 tūkst. eurų baudą, kuri buvo suskaičiuota atsižvelgiant į 14 mln. eurų uždarbį.

Lietuvoje viršijus greitį nuo 20-30 km/val. skiriama nuo 28 iki 86 eurų bauda.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai (12)