Maskva sunerimusi – virš Kremliaus pakilo kariniai sraigtasparniai (Video)  (9)

Maskvos centre ketvirtadienio vakarą skraidė kariniai sraigtasparniai. Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, sostinėje vyko labai svarbūs ir daugeliui neįprasti dalykai, tačiau tokių manevrų priežastys kol kas nėra žinomos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo portalas vlasti.net, virš Maskvos centro skraidė Kremliaus specialiojo ryšio sraigtasparniai. Liudininkų teigimu, netoli Nepaprastųjų situacijų kontrolės centro, tiesiog gatvėje, nusileido sraigtasparnis, priklausantis prezidento specialiojo ryšio tarnybai. Antro sraigtasparnio nusileidimas užfiksuotas Kremliaus teritorijoje. Primename, kad prezidento specialiojo ryšio sistema susijusi su Rusijos kariuomenės valdymu, greitojo reagavimo pajėgomis, priešraketine, oro gynybos ir strateginėmis branduolinėmis pajėgomis. Kitų liudininkų teigimu, sraigtasparnių Maskvos centre buvo mažiausiai trys. Pasak jų, vienas sraigtasparnis nusileido visai šalia Kremliaus. Dar vienas nutūpė Nepaprastųjų situacijų centro teritorijoje, o trečiasis, kamufliažinėmis spalvomis nudažytas sraigtasparnis, nusileido Lubiankos gatvėje esančioje Rusijos saugumo (FSB) būstinėje.

Netrukus po incidento, socialiniuose tinkluose pasipylė pranešimai, jog sraigtasparniai pastebėti ir kitose Maskvos vietose. „Twitter“ vartotojai praneša, kad kariniai sraigtasparniai skraidė ne tik virš Lubiankos gatvės, bet ir virš Marijos Uljanovos gatvės bei virš Kitai Gorodo (kinų rajono). Sraigtasparniai pastebėti ir virš Dmitrovsko rajono Maskvos srityje. Liudininkų, gebančių atskirti sraigtasparnius teigimu, atpažinti keli Mi-8 ir kovinis Ка-26.

Primename, kad ketvirtadienį Maskvoje kilo sujudimas dėl prezidento Vladimiro Putino, kuris jau daugiau nei savaitę nesirodo viešumoje. Kremlius buvo priverstas pareikšti, kad prezidentas V. Putinas yra sveikas ir gyvas, kai internete pasklido įvairių gandų dėl Rusijos lyderio.

V. Putinas paskutinį kartą viešumoje buvo pastebėtas kovo 5 dieną, kai susitiko su Italijos premjeru Matteo Renzi. Nuo to laiko Rusijos žmonės vis labiau smalsavo, kur pradingęs jų lyderis – ypač kai buvo atšauktas šią savaitę turėjęs įvykti jo vizitas Kazachstane.

62 metų V. Putinas stengiasi pabrėžti esantis sveikas ir tvirtas vyras bei retai atostogauja. Tačiau V. Putinas taip pat atidėjo susitikimą, per kurį planuota pasirašyti partnerystės sutartį su Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono lyderiu, ir nepasirodė Federalinės saugumo tarnybos (FSB) susitikime.

D. Peskovas sakė, kad sutartis su Pietų Osetijos separatistais gali būti pasirašyta ateinančią savaitę ir kad V. Putino dalyvavimas FSB susitikime nebuvo planuotas. Pasak jo, V. Putinas dabar sutelkęs dėmesį į Rusijos ekonomikos krizę ir „nuolat rengia susitikimus, bet ne visi tie susitikimai yra vieši“.

Naujienų portalas RBK dar labiau pakurstė gandus, pareiškęs, kad Kremliaus paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame V. Putinas matomas susitinkantis su regionų gubernatoriais ir moterimis, minint Tarptautinę moters dieną praeitą savaitgalį, iš tikrųjų buvo nufilmuotas anksčiau. D. Peskovas tai paneigė.

Paskutinis toks gandų pliūpsnis dėl Rusijos autoritarinio lyderio sveikatos buvo kilęs 2012 metais, kai V. Putinas atšaukė virtinę kelionių į užsienį ir atrodė šlubuojantis. Tąsyk Kremlius aiškino, kad prezidentas patyrė traumą sportuodamas.

Gandai Maskvoje apie šalies lyderių sveikatą – tikrai jokia naujiena. V. Putino velionio pirmtako Boriso Jelcino ir buvusio Sovietų Sąjungos vadovo Leonido Brežnevo sveikatos būklė dažnai tapdavo pasaulyje aptarinėjama tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (9)