Švedai baido Rusijos laivus „homoseksualiu povandeniniu jūreiviu“ ir Morzės kodu (Video)  (35)

Švedijos aktyvistai sugalvojo originalų būdą, kaip nuo savo šalies krantų atbaidyti Rusijos povandeninius laivus – po vandeniu bus dainuojantis jūreivis, kuris Morzės kodu siųs žinutę „This way, if you're gay“ („Čion ateini, jei gėjas esi“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos taikos ir arbitražo draugija paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje matyti „jūreivis“ – neoninėmis spalvomis šviečiantis vien apatiniais vilkintis ir klubus judinantis vyras. Šis ženklas buvo iš valties buvo nuleistas į jūrą.

Virš vyro figūros – užrašas rusų kalba „Sveiki atvykę į Švediją!“. Apačioje tai pakartota angliškai ir pridurta – „Homoseksuali nuo 1944“. Šalis homoseksualumo nusikaltimu nelaiko nuo 1944-ųjų. Tokia žinia Rusijai pasirinkta neatsitiktinai – Rusijoje įstatymai draudžia „homoseksualią propagandą“ nuo 2013 m.

Stokholmas praėjusių metų spalį paskelbė, kad prie savo krantų Baltijos jūroje užfiksavo užsienio valstybės povandeninį laivą. Buvo įtarta, kad tai – rusų laivas, tačiau jo nepavyko rasti.

Praėjusį mėnesį Suomijos karinis laivynas pranešė paleidęs keletą perspėjamųjų giluminių bombų, kai prie Helsinkio po vandeniu buvo užfiksuotas įtartinas objektas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(49)
(3)
(46)

Komentarai (35)