Facebook nemokamu internetu aprūpino milijardą žmonių  (6)

Kompanijos Facebook generalinis direktorius Markas Zuckerbergas pranešė, kad šiuo metu nemokamu internetu su prieiga prie bazinių interneto tarnybų naudojasi apie milijardas Žemės gyventojų. Interneto ryšiu aprūpinama, remiantis programa Internet.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemokama prieiga suteikiama prie tokių tarnybų, kaip Facebook ir Wikipedia, o taip pat prie kitų puslapių, susijusių su sveikatos apsauga ir galimybėmis įsidarbinti. Naujausia šalimi, kurią pasiekė Facebook iniciatyva, tapo Malavis, kuriame su socialiniu tinklu bendradarbiauja operatoriai Airtel Malawi ir TNM.

Programa Internet.org, be jau minėto Malavio, veikia dar dešimtyje šalių: Gvatemaloje, Kolumbijoje, Ganoje, Zambijoje, Tanzanijoje, Kenijoje, Indijoje, Bangladeše, Indonezijoje ir Filipinuose. Šiuo metu šių šalių gyventojams yra prieinama virš šimto įvairių tarnybų ir puslapių.

Markas Zuckerbergas taip pat pateikė bepiločio lėktuvo Aquila projektinį vaizdą. Šis bepilotis įrenginys aprūpins žmones internetu iš oro: jo siunčiamas signalas padengs maždaug 40-80 kvadratinių kilometrų teritoriją. Tokie lėktuvai skraidys 18-27 kilometrų aukštyje.

Panašią iniciatyvą plėtoja ir kompanija Google. Interneto gigantas ketina išleisti apie keletą milijardų JAV dolerių, kurie bus skirti atmosferoje skraidančių palydovų ir kitų bepiločių įrenginių įsigijimui bei palaikymui. Jie leis nutolusių regionų gyventojams apsirūpinti interneto ryšiu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai (6)