50 dol. už barelį: naftos kaina grįžta į rekordines žemumas. O kada rekordiškai pigs degalai?  (40)

Nafta grįžta į metų pradžioje vyravusias rekordines žemumas – praėjusios savaitės pabaigoje "Brent" rūšies naftos barelis kainavo vos 51 dolerį. Šiandien kaina krinta toliau – barelis nebekainuoja nė tiek. Tai – vos 3-4 žaliais doleriais daugiau už absoliutų rekordą, kuris buvo pasiektas šių metų sausio 13 d. Užtat pažvelgus į Lietuvos degalinių švieslentes matyti, kad Lietuva iš tikrųjų tapo kosmine valstybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nes degalų kainos čia – ir toliau kosminės.

Absoliutus pastarųjų metų žemiausios naftos kainos rekordas – 46,67 doleriai. Tokia kaina "Brent" rūšies nafta buvo prekiaujama šių metų sausio 13 d. Po to nafta gerą savaitę kainavo 48-49 dolerius. Turbūt pamenate, kokie skaičiukai tuomet įsižiebė Lietuvos degalinių stenduose? 0,97 euro (3,34 Lt) už litrą E95, 0,90 euro (apie 3 Lt) už litrą dyzelino.

Žodžiu, degalai sausį Lietuvoje nekainavo nė euro. Kainos buvo tikrai gana demokratiškos.

Paskui degalų kainos Lietuvoje geometrine progresija pradėjo kilti, kol pasiekė brangiausios naftos laikų kainas, nors nafta šiemet visada kainavo mažiausiai dvigubai pigiau nei brangios naftos laikais.

Ir štai naftos kaina grįžta į demokratiškas žemumas. Pirmadienį nafta pasaulio biržose nebekainuoja nė 51 dolerio. Ir ką?

Ogi nieko. Degalų fronte – nieko naujo. Kainos Lietuvos degalinėse – kaip buvo, taip ir tebėra drakoniškose aukštumose. Pirmadienio rytą automatinėse degalinėse litras E95 benzino ir toliau kainavo 1,24 euro (4,28 lito), dyzelinas – 1,17 euro (4,03 Lt). Neautomatinėse degalinėse – dar brangiau.

Štai tokia degalų kainų politika kosminėje nepriklausomos Lietuvos epochoje. Belieka tikėtis, kad dokumentų patikrinimui automobilį sustabdę kelių policijos pareigūnai ir pareigūnės ir toliau prašys parodyti vairuotojo pažymėjimą, o ne kosmonauto bilietą...

Naftos kainų pokyčius tiesiogiai stebėti galite čia.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(12)
(31)

Komentarai (40)