Naujas socialinis tinklas: bendrauti internetu galėsime ir po mirties  (5)

Visą žmoniją šimtmečius kankino vienas klausimas – tai amžinas gyvenimas. Alchemikai netgi ieškojo gyvybės eliksyro, kuris leistų jiems gyventi amžinai. Panašu, kad šiai idėjai pagaliau atėjo metas išsipildyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau iš dalies, nes kaip rašo „Daily Mail“, socialiniai tinklai gali būti raktas į žmonijos amžinąjį gyvenimą skaitmeninėje erdvėje. Kompanijos „Eter9“ atstovų teigimu, jie kuria socialinį tinklą, kuris mokosi apie žmogaus asmenybę iš jo socialinių tinklų naudojimosi įpročių: kokius įrašus skelbia, kokiomis nuotraukomis, vaizdo įrašais ar nuorodomis dalijasi. Kokiu tikslu visa tai daroma? O gi tam, kad po jūsų mirties sistema galėtų ir toliau už jus komunikuoti su jūsų draugais socialiniuose tinkluose. Kuriama sistema yra paremta dirbtiniu intelektu ir kuria „virtualią būtybę“, kuri geba bendrauti su kitais naudotojais. Nors socialinio tinklo stadija dar tik bandomoji, tačiau į jį per ganėtinai trumpą laiką jau spėjo užsiregistruoti apie 5 tūkstančius vartotojų. Sistemą pradėjo kurti programinės įrangos kūrėjas iš Portugalijos Henrique‘as Jorge‘as. Pačią koncepciją jis pasiskolino iš mokslinės fantastikos filmo „Transcendence“.

Kalbėdamas „BBC“ H. Jorge‘as teigė, kad „jie bando sukurti dirbtinio intelekto sistemą, kuri mokosi greičiau iš socialinių tinklų, tokių kaip „Facebook“. „Eter9“ technologija leidžia vartotojams palaikyti nuolatinę sąveiką su kitais socialinių tinklų vartotojais principu 24/7. O pagrindinis elementas, vadinamasis tarpininkas, bus aktyvus net ir vartotojui būnant offline (neprisijungus).

Būtent tarpininkas rinks informaciją apie socialinių tinklų vartotojų įpročius šioje kibernetinėje erdvėje ir vėliau atliks tąsą užtikrinant amžinąjį gyvenimą. Kaip teigia patys kūrėjai, sąveika ir amžinas gyvenimas bus užtikrinti daug sklandžiau, jei vartotojai savo paskyrose suves kuo daugiau specifinių duomenų.

Norėdami susikurti „Eter9“ anketą, tai galite padaryti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(19)
(18)
(1)

Komentarai (5)