Rusija nusiteikusi rimtai: į Siriją siunčia brangiausią savo karinį lėktuvą (Video)  (6)

Rusija į Siriją siunčia keturis pažangiausius savo karo lėktuvus „Sukhoi Su-35S“ („Flanker-E“). Šis lėktuvas laikomas itin moderniu ir galimai pranašesniu, lyginant su plačiausiai Vakaruose naudojamu naikintuvu „F-16“. Panagrinėkime jį išsamiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis sprendimas priimtas po to, kai Turkija praėjusią savaitę vėl pranešė apie Rusijos orlaivį, pažeidusį jos oro erdvę.

Vienas toks incidentas praėjusiais metais baigėsi Rusijos šturmo lėktuvo „Sukhoi Su-24“ numušimu. Po to Rusija Sirijoje dislokavo priešraketinę ir priešlėktuvinę ginkluotę S-400, kuri laikoma viena pažangiausių pasaulyje.

Naujos kartos naikintuvai „Su-35“ Rusijai regione gali suteikti dar didesnį pranašumą.

„Su-35“ suteiks Rusijai pranašumą ore apsaugant kitus savo lėktuvus, kurie naudojami taikiniams Sirijoje atakuoti. „Su-24“ ir „Su-25“, kurie kyla iš oro bazės Latakijoje, turi minimalią oras-oras ginkluotę, todėl jų galimybės gintis nuo kitų naikintuvų yra ribotos.

Rusija neskelbia, kiek tiksliai karo lėktuvų yra dislokuota Sirijos oro bazėse, tačiau be jau minėtų orlaivių regione yra bent 14 „Su-34“, 4 „Su-30SM“ (Flanker-H), kuriuos sudaro dviejų žmonių įgula ir kurių pagrindinė funkcija yra saugoti taikinius žemėje atakuojančius lėktuvus.

Manoma, kad Rusija naujausios kartos lėktuvus į Sirija siunčia ne tik išbandyti karo lauko sąlygomis, bet ir pademonstruoti lėktuvo galimybes.

Kinija jau yra sutarusi su Kremliumi dėl šių lėktuvų įsigijimo. Tikėtina, kad Maskva, pademonstruodama „Su-35“ galimybes, sieks užsitikrinti dar pelningų kontraktų – Sirija tam pasitarnaus kaip bandymų poligonas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(47)
(6)
(41)

Komentarai (6)