Rimti pokyčiai: „Volvo“ atsisako automobilių raktelių (Video)  (6)

Kompanija „Volvo“ nuo 2017 m. diegs naują elektroninių raktų sistemą. Jie pakeis tradicinius mechaninius raktus, naudotus nuo 1927 m., kai buvo pagamintas pirmasis „Volvo ÖV 4“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volvo“ vairuotojams bus siūloma į išmaniuosius telefonus atsisiųsti programėlę, o vėliau atrakinti automobilį per „Bluetooth“. Su šia programėle bus galima ne tik užvesti automobilį, bet ir atidaryti duris.

Ši technologija leis į telefoną „įkrauti“ kelis skirtingus raktus. Ši funkcija labai padės nuomos kompanijoms, kai klientas naudosis keliais automobiliais.

Tokiu būdu bus galima iš anksto užsisakyti automobilį ir už jį sumokėti. O žemėlapyje iškart po to bus galima matyti arčiausiai esančius laisvus automobilius.

Beje, „Volvo“ vairuotojai galės persiųsti savo „raktą“ artimiesiems arba draugams.

2015 m. pabaigoje „Volvo“ pradėjo diegti panašią internetinės prekybos sistemą. Vairuotojui užsakius prekę, kurjeris pristato ją į automobilį, atrakindamas jį vienkartiniu elektroniniu raktu.

Tiesa, kol kas ši paslauga prieinama tik Geteborgo gyventojams. Tačiau netrukus paslauga „Volvo In-car Delivery“ veiks ir visoje šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (6)