Pasiūlymas šunų šeimininkams: jei nori naršyti už dyką, rink išmatas! (Video)  ()

Ką galėtumėte padaryti už nemokamą internetą? Viena kompanija Meksiko mieste neseniai pristatė idėją – suteikė paskatą šunų šeimininkams rinkti savo augintinių išmatas viešose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės turi įdėti savo šunų išmatas į specialų konteinerį, kuris jas pasveria. Konteineris, kuriame sumontuotas belaidis interneto ryšys, nustatytą laiką skleidžia nemokamą „Wi-Fi“ ryšį. Minučių skaičius nustatomas pagal įdėtų išmatų svorį.

Žinoma, kadangi tai yra „Wi-Fi“, nemokamu internetu gali naudotis ir aplinkui parke esantys žmonės.

Tiesa, neapsieita ir be sukčiautojų – kai kurie žmonės ėmė dėti į konteinerį akmenis ar sunkius daiktus, kad kuo ilgiau galėtų naudotis nemokamu internetu, kadangi konteineriai neturi jokių sensorių, kurie nustatytų, kas dedama į šiukšliadėžę.

Nepaisant to, projektą remianti interneto kompanija tikisi, kad ateityje tai paskatins šunų šeimininkus elgtis atsakingiau ir neteršti aplinkos, kurioje jie gyvena.

Šis projektas yra dar vienas pavyzdys, kaip geras paskatinimas gali turėti įtakos žmogaus elgesiui. Juk panašiai ir žmonės skatina savo augintinius.

„Poo Wi-Fi“ pavadinimą gavęs projektas buvo tik laikinas. Kaulo formos interneto maršrutizatoriai buvo išdėlioti 10-yje Meksiko parkų, tačiau ši akcija jau baigėsi. Visą projektą rėmė „Terra“ interneto kompanija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()