Japonija nesiblaško ir toliau judės gigantiško tikslo link: paskelbė datą, kada gausime elektrą iš kosmoso  ()

Japonija jau 2030 metais nori iš aplink planetą skriejančių Saulės energijos kolektorių siųstis energiją į Žemę. Ir panašu, kad šalis sistemingai artėja link savo tikslo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektą Japonijos kosmoso agentūra pradėjo 2008 metais. Ji kuria technologijas, kurios galėtų perduoti elektros energiją belaidžiu būdu dideliu atstumu. Kompanija „Mitsubishi Heavy Industries“ jau spėjo sėkmingai išbandyti tokio tipo įrenginį.

Šių metų kovo 12 dieną vykusio bandymo metu 10 kilovatų elektros energijos buvo sėkmingai perduota mikrobangų įrenginiu. Tiek energijos pakaktų įprastiems virtuviniams buitiniams prietaisams veikti.

Elektros energija buvo sėkmingai perkelta į įrenginį, esantį už 500 metrų. Sėkmingą perdavimą patvirtino ant įrenginio esančios LED šviesos.

Šis bandymas žymi perversmą elektros energijos perdavimo pramonėje. Tikimasi, kad ateityje elektros energija bus perduodama belaidžiu būdu, tad žmonija galės visiškai atsisakyti laidų bei kabelių.

Skaičiuojama, kad kosmose aplink Žemę galėtų skrieti saulės baterija (36 000 kilometrų virš Žemės), kuri mikrobangomis ar lazeriu perduotų elektros energiją į Žemę.

Tai būtų nenutrūkstamas energijos šaltinis, kurio veikimas, priešingai nei Saulės kolektoriai ant žemės, nepriklausytų nuo oro sąlygų ar paros meto.

Japonijos kosmoso agentūra mano, kad ši technologija galėtų tapti pagrindiniu elektros energijos šaltiniu ir išspręstų tiek elektros energijos, tiek aplinkosaugos problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()