Pažvelkite, kokius šedevrus kuria „geriausias kartoninių lėktuvų kūrėjas visame pasaulyje” (Video)  ()

22 metų dizaineris Lucas Iaconi-Stewartas, kuris pasaulio žiniasklaidos buvo pripažintas „geriausiu kartoninių lėktuvų kūrėjų visame pasaulyje”, šiuo metu gamina savo detalumu stebinantį „Boeing 777“ modelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši jo veikla jau tęsiasi 8 metus. 1:60 mastelio modelį vienoje San Francisko mokyklų Lucas pradėjo kurti dar 2008 metais. Projekto idėja gimė, kai vaikinas ėmė lankyti architektūros pamokas.

Tada jis internete susirado išsamias lėktuvo schemas ir naudodamas „Adobe Illustrator“ pradėjo spausdinti reikiamas dalis iš kartoninių aplankų. Taip pat šiam darbui jam prireikė aštrių pjaustymo peiliukų bei klijų.

Užtruko visa vasara kol jaunuolis suklijavo vien keleivių sėdynes. Šis modelis yra toks detalus, kad net leidimosi važiuoklė atrodo beveik kaip reali.

Lucas pripažįsta, kad sunkiausia yra kurti apvalias struktūros dalis, tokias, kaip ratlankiai. Taip pat jis turėjo daug ką perdaryti, nes gautas rezultatas vaikino netenkino.

Galiausiai Lucas taip įniko į modelio kūrimą, kad teko mesti koledžą. Laimei, vaikinas turi labai supratingus tėvus, kurie jį palaikė. 2014 metais jaunasis modeliuotojas buvo pastebėtas garsių pasaulio žiniasklaidos atstovų, tokių, kaip CNN, „The Independent“ ir „Business Insider“.

Po to, kai tapo žinomu, „Singapore Airlines“ paprašė jo iš popieriaus sukurti vieną iš kompanijos lėktuvų. Už tai, žinoma, jis gavo nemenką atlygį.

Luco darbas užtruko 1000 valandų. Jis sunaudojo 100 kartoninių aplankų, 50 pjaustymo peiliukų ir visą butelį klijų, kol gimė įspūdingas „Singapore Airlines A380“ modelis. Kompanija liko sužavėta ir stebėjosi kaip kitos pasaulio įmonės nepastebėjo tokio talento.

Visus vaikino darbus ir kūrimo proceso epizodus galima stebėti Luco „YouTube“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()