Aiškėja daugiau įdomybių apie „Samsung Galaxy Note 7“ testavimą: gal tai ir slepia problemos priežastis?  (1)

Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung“ savo liūdnai pagarsėjusio išmaniojo telefono „Galaxy Note 7“ baterijų testavimą atliko nuosavoje laboratorijoje, o tai skiriasi nuo kitų telefonų gamintojų praktikos, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų išmaniųjų telefonų gamintojai, prieš pradėdami prekiauti savo telefonais Jungtinių Valstijų rinkoje, privalo išbandyti jų baterijas vienoje iš 28 Tarptautinės bevielių telekomunikacijų pramonės asociacijos (CTIA) akredituotų laboratorijų, kurioje turi būti patikrinta, ar šios baterijos atitinka Elektrotechnikos ir elektronikos inžinierių instituto nustatytus standartus.

„Samsung“ yra vienintelė įmonė, kuri, CTIA sertifikatui gauti, testavimą atlieka jai priklausančioje laboratorijoje.

Oficialus „Samsung“ atstovas tvirtina, kad atliekant vidaus testavimą nenustatyta jokių „Galaxy Note 7“ – ir pradinių, ir atnaujintų išmaniųjų telefonų – baterijų problemų.

Pirmadienį paaiškėjo, kad Pietų Korėjos valdžia pradėjo masinių „Galaxy Note 7“ gedimų priežasčių tyrimą. Korėjos tyrimų laboratorija ketina kruopščiai patikrinti šiuos išmaniuosius telefonus, kurie bus tikrinami naudojant ir rentgeno spindulius, ir kompiuterines technologijas.

Išmanųjį telefoną „Galaxy Note 7“ „Samsung Electronics“ pristatė rugpjūčio pradžioje, o prekyboje Pietų Korėjoje jis pasirodė rugpjūčio 19 dieną.

Tuomet buvo tikėtasi, kad šis modelis taps pagrindiniu „iPhone 7“ konkurentu. Tačiau rugsėjo pradžioje įmonė dėl pranešimų apie užsidegusius „Galaxy Note 7“ buvo priversta atšaukti 2,5 mln. jau parduotų šio modelio vienetų.

Įmonė tuomet pareiškė, kad šie telefonai bus pakeisti naujais, kuriuose, kaip buvo manyta, baterijų defektas buvo pašalintas. Tačiau paaiškėjus, kad užsidega ir naujieji įtaisai, „Samsung“ buvo priversta sustabdyti šių išmaniųjų telefonų gamybą ir prekybą.

Japonijos valdžia jau uždraudė įnešti „Galaxy Note 7“ į orlaivius. Praėjusią savaitę tokį pat draudimą nustatė JAV transporto departamentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(16)
(23)
(-7)

Komentarai (1)