Kinijos karinės oro pajėgos aplenkė Rusiją (Video)  (2)

Praeitą rudenį tarptautiniame kosmoso ir aviacijos salone Airshow China kinai pirmą kartą publikai pademonstravo nematomuosius daugiatikslius penktosios kartos naikintuvus J-20, o dabar lėktuvas priimtas į Kinijos KOP ginkluotę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-03-14 Kinijos karinės oro pajėgos aplenkė Rusiją (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktosios kartos naikintuvą sukūrė Čengdu mieste įsikūrusi Aviacijos pramonės korporacija ir į orą jie pakilo dar 2011 metais. Taktinės ir techninės Chengdu J-20 „Juodojo erelio“ charakteristikos vis dar įslaptintos. Naikintuvas įtartinai panašus tuo pat metu į rusų MiG 1.44 ir amerikiečių F-22, o oro paėmimo angų išdėstymas ir uodegos geometrija primena F-35.

Nematomasis lėktuvas J-20 pagamintas pagal „anties“ schemą: pora kilių po fiuzelažu ir variklių išdėstymas analogiškas kaip MiG 1.44, o kabinos gaubtas ir priekinė dalis nukopijuota nuo F-22. Remiantis kai kuriais duomenimis, jame sumontuoti rusiški ketvirtos kartos naikintuvams skirti turboreaktyviniai dviejų kontūrų varikliai AL-31F-M2, kurie buvo nurašyti ir kuriuos įsigijo kinų kariškiai. Naikintuvo ilgis – 20,3 m, sparnų mojis – 12,9 m, maksimali kilimo masė – 36,3 t.

Su pirmuoju „Juodojo erelio“ prototipu buvo atliekami aerodinaminės komponuotės ir nematomumo technologijų bandymai, su antruoju prototipu buvo testuojama lėktuvo radioelektronika, o taip pat hidraulinės ir pneumatinės sistemos. Trečiasis ir ketvirtasis prototipas į orą nebuvo keliami ir su jais buvo atliekami statiniai bandymai, o su likusiais buvo atliekami galutiniai lėktuvo sistemų veikimo testai.

Artimiausiu metu planuojama lėktuvuose sumontuoti kiniškus reaktyvinius variklius WS-15. Dabar Chengdu J-20 oficialiai priimtas į Kinijos liaudies respublikos karinių oro pajėgų ginkluotę. Taip Kinija tapo antrąja pasaulio šalimi – po JAV – savo ginkluotėje turinčia penktosios kartos naikintuvus. Kinams pavyko aplenkti Rusiją, Japoniją, Indiją, Iraną ir Turkiją.

A. Ponomariov
popmech.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai (2)