Ruošiantis mokslo metams: kaip kinai patobulino seną gerą minimalistinį žadintuvą, o vaikams nelieka preteksto miegoti šalia telefono  ()

Nebėra prasmės neigti - mokslo metai jau visai arti. Po atostogų sunku prisitaikyti prie darbinio grafiko, nėra lengva keltis rytais. Vėl bus reikalingas žadintuvas. Šis žadintuvas - visiems gerai pažįstamas klasikinis įrenginys, tačiau jis gavo kelis smulkius patobulinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Girdime, ką sakote - juk visi turi išmaniuosius telefonus. Taip, bet nepatartina juos laikyti arti lovos. Geriau miegosite, jei išmanųjį paliksite tolėliau ar, dar geriau, kitame kambaryje. Be to, vertėtų išjungti ir jo garsą - tai apsaugo nuo naktinių skambučių ir žinučių. Naktis skirta poilsiui, bendravimą palikite rytojui. Vaikams atskirti šiuos dalykus gan sunku, tad labai praverčia sistemingų įpročių diegimas, o kad nebūtų preteksto šalia lovos laikyti išmanųjį, pastatykite šalia lovos visiškai sveikatai nepavojingą laikrodį. 

Šis žadintuvas neblaško, nekuria žalingos šviesos ir yra puikiai pažįstamas iš senų laikų. Visgi, tai nėra tas pats įrenginys, kurį turėjote prieš dešimt metų.

Šis žadintuvas turi šviesos jutiklį, kurio pagalba jis sureguliuoja savo ekrano apšvietimą. Taip laiką visada matysite ryškiai. Padeda ir tai, kad ekranas yra gana didelis, jame nurodyta ir data bei temperatūra. Aišku, jis jums pirmiausia reikalingas dėl žadintuvo, o ne laikrodžio funkcijos, bet pravers ir pastaroji, ypač netikėtinai prabudus naktimis.

Šis žadintuvas jus iš miegų prikels labai švelniai. Iš pradžių signalas grojamas labai tyliai ir pamažu garsėja. Tai - kur kas geresnis būdas pažadinti žmogų nei staigus didelis garsas, kuris gali išgąsdinti. Nugarėlėje rasite visus reikalingus mygtukus, kurių gali pasirodyti tikrai daug, tačiau pagrindinis mygtukas yra viršuje.

Šio jungtuko pagalba galėsite įjungti ekrano apšvietimą ar atidėti signalą dar penkioms minutėms. Įdomu tai, kad pats mygtukas sumontuotas taip, kad nekeltų didelio garso. Pats žadintuvas savo dizainu ir negalėtų būti paprastesnis - paprastas plastikinis korpusas su užapvalintais kampais ir dideliu LCD ekranu priekyje.

Šis žadintuvas neužims reikalingo kištukinio lizdo, nes naudoja baterijas - tris AAA standarto elementus. Jų turėtų pakakti ilgam, nes LCD ekranas daug energijos nenaudoja, o prietaise nėra radijo imtuvo ar kitų papildomų įrenginių. Šis žadintuvas kainuoja vos daugiau nei 8 eurus, galite rinktis iš 5 spalvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()