4 ženklai, kurie iš anksto praneštų apie artėjantį karą Korėjos pusiasalyje  ()

Pastaruoju metu pasaulis yra labai sunerimęs – ar gali būti, kad branduolinis karas gali prasidėti bet kuria akimirką? Ekspertai mano, kad Šiaurės Korėja pirma pulti neturėtų, tačiau ši šalis yra neprognozuojama. Dėl to ją neutralizuoti ir užbaigti ilgus dešimtmečius trunkančią kankynę su šia šalimi gali nuspręsti JAV.  Bet ar ruošiamasi tai padaryti? Teigiama, kad apie būsimą karo pradžią praneštų šie ženklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Donaldas Trumpas į grasinimus atsako grasinimais ir visi akimirkai sustoja – padėtis, atrodo, darosi rimta. Tačiau apsižvalgius rimčiau – karo ženklų nematyti. Atrodo, ir JAV žvalgyba neturi duomenų apie Šiaurės Korėjos planus, o ir pačios Valstijos pirmos pulti neketina. Iš kur tai žinoma? „Breaking Defense“ portalas teigia, kad apie karą praneš štai tokie ženklai

1. Pentagonas nebeleidžia regione dislokuotiems kariams išvykti, į pratybas kviečia rezervistus.

Ir puolimui, ir gynybai, reikia karių. Operacijoms prieš Šiaurės Korėją reikėtų didelių pajėgų, todėl pasikeitimai išvykimo tvarkaraščiuose Ramiojo vandenyno regione dislokuotiems JAV kariams tikrai būtų matomi.

2. JAV karinės logistikos parengtis

JAV turi planų kaip praktiškai į bet kurią pasaulio vietą pasiųsti strateginę ginkluotę. Tam reikia parengti logistikos tinklus, o tokie veiksmai būtų pastebimi.

3. Karinės galios didinimas regione, priešraketinės gynybos stiprinimas

Savaime aišku, kad JAV ruošdamasi karui stipriai padidintų be tik karių, bet ir ginkluotės kiekį regione. Arčiau Šiaurės Korėjos tikrai būtų pasistūmėtų strateginiai bombonešiai, tokie kaip B-1B, ir kita ginkluotė. Prie strateginių objektų (oro uostų, karinių bazių ir t. t.) būtų dislokuotos priešraketinės gynybos sistemos, tokios kaip „Patriot“ ir THAAD. Net kelios JAV bazės Japonijoje, kurią Šiaurės Korėjos raketos galėtų pasiekti, jokios priešraketinės gynybos neturi.

4. Visos JAV bazės regione pasiruoštų užsidaryti

Šiaurės Korėjos specialiosios pajėgos į Japoniją gali atskristi lėktuvais. Tokiai grėsmei turėtų būti pasiruošta – yra numatyta, kaip bazės reikalui esant užsidaro, pakeldamos apsaugos perimetre lygį.

Kaip tikriausiai žinote, nei vienas iš šių ženklų kol kas į viešumą neiškilo. Atrodo, grėsmė atsitraukia – Šiaurės Korėja jau pareiškė, kad JAV bazės Guame neatakuos. Visgi, šiuos ženklus stebi ekspertai ir žurnalistai – jei tik kuris nors iš jų pradės pildytis, nerimas regione vėl pradės augti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()