Naujausias „Kalašnikov“ kūrinys žadina fantaziją ir kelia daug klausimų: ką tokio sugalvojo garsus ginklų gamintojas? (Video)  (1)

Rusijos ginkluotės gamintojas „Kalašnikov“ pristatė naują savo koncepcinį kūrinį - skraidančią mašiną. Žurnalistai nesutinka dėl to, kaip pavadinti šį kūrinį - skraidančiu motociklu, personaline skraidykle ar kompaktišku sraigtasparniu. Tačiau pirmadienį į demonstraciją susirinkę žiūrovai buvo pakankamai sužavėti šio orlaivio galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kalašnikov“ - garsaus šturmo šautuvo vardu pavadintas ginkluotės gamintojas, įprastai kuriantis smulkiąją ginkluotę, šiuolaikines AK-47 versijas, valdomus artilerijos sviedinius ir taip toliau. Pastaraisiais metais „Kalašnikov“ suaktyvėjo kuriant ir ateities ginklus. Pasirodė „Kalašnikov“ robotai, autonominis bokštelis, kai kurie kiti koncepciniai ginklai, kurie po truputį stumiasi į priekį. Visgi, asmeninė vertikaliai kylanti skraidyklė vis tiek buvo staigmena - kokią funkciją mūšio lauke atliktų toks mažytis orlaivis?

Pademonstruota skraidyklė neturėjo korpuso, kuris jau yra suprojektuotas. Tai leido geriau pamatyti jos konstrukciją. „Kalašnikov“ skraidyklė turi 16 propelerių, sumontuotų ant paprasto metalinio (greičiausiai aliumininio) rėmo. Pilotas sėdi pačiame orlaivio centre, šiek tiek palinkęs į priekį. Šalia jo matosi pora didelių dežių, kuriose tikriausiai slepiasi baterijos ir elektronika - skraidyklė, žinoma, yra elektrinė.

Nors pirmoji demonstracija atrodė gana nedrąsiai ir buvo skraidoma viduje, panašu, kad „Kalašnikov“ skraidyklė veikia neblogai. Bent jau mažame aukštyje. Spėliojama, kad toks orlaivis galėtų atlikti žvalgybos ir komunikacijos palaikymo funkcijas. Tam tikrose vietose, kur gamtinės sąlygos neleidžia naudoti visureigių, „Kalašnikov“ skraidyklė galėtų palengvinti susisiekimą, tačiau tam ji turėtų būti kur kas didesnė.

Sunku įvertinti tokią skraidyklę. Ar ji tikrai būtų naudinga karyboje? Ar visos funkcijos, kurias ji potencialiai galėtų įveikti, nėra geriau atliekamos kitų mažų sraigtasparnių ir dronų? Ir kaip reikalai dėl baterijų? „Kalašnikov“ kiek anksčiau pristatė elektrinius motociklus, kurie pasižymi itin trumpu vienu įkrovimu nuvažiuojamu nuotoliu - 150 km. Žvelgiant į naująją „Kalašnikov“ skraidyklę sunku įsivaizduoti, kad ji vienu įkrovimu galėtų skraidyti ilgiau nei daugelis vertikaliai kylančių dronų - apie pusvalandį.

„Kalašnikov“ skraidyklės demonstracija video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (1)