Paviešintas vaizdo įrašas kaip lygioje vietoje „Zapad-2017“ metu dūžta strateginis rusų bombonešis (Video)  (20)

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, matoma Rusijos karinių oro pajėgų bombonešio Tu-22 avarija Šaikovkos karinėje bazėje Kalugos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžiagoje matyti, kaip lėktuvas įsibėgėja, greičiausiai pilotams rengiantis pakilti, tačiau po to pradedamas stabdyti, taip pat ir įjungus specialius parašiutus.

Paskutinės akimirkos pastangos vaisių neduoda, ir orlaivis tiesiu taikymu išvažiuoja iš pakilimo tako į nelygią pievą. Dar kelios akimirkos, ir lūžta Tu-22 sparnas, užkliudęs žemės nelygumus.

TU-22M3 sudužimas„Zapad-2017“ pratybų metu

Rusijos gynybos ministerija rugsėjo 14 dienos vakare, vos prasidėjus Rusijos ir Baltarusijos karinėms pratyboms „Zapad-2017“, patvirtino, kad bombonešis Tu-22 nepataikė į pakilimo ir nusileidimo taką. Skelbta, kad per incidentą niekas iš ekipažo narių nenukentėjo.

Ministerijos pareiškime teigiama, kad avarija įvyko dėl „techninių priežasčių“. Taip pat buvo skelbta, kad lėktuvas, atlikus „reglamentinius darbus“, esą toliau galės vykdyti užduotis, nors jau pirmosiose pasklidusiose nuotraukose buvo matoma, kad subyrėjo mažiausiai vienas orlaivio sparnas.

Vakarų šalių pareigūnų ir saugumo ekspertų teigimu, „Zapad-2017“ pratybose dalyvavo gerokai daugiau Rusijos karių ir karinės technikos, nei buvo oficialiai skelbta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(34)
(5)
(29)

Komentarai (20)