Tai, kas vyksta Šiaurės Korėjoje, ne juokai: branduoliniai bandymai sukėlė pražūtingas anomalijas  ()

Šiaurės Korėjos Pangirio poligono regione po branduolinių bandymų vietos gyventojams pradėjo gimti vaikai su patologijomis. Tai skelbia Pietų Korėjos leidinys „Chosun Ilbo“, remdamasis iš Šiaurės Korėjos pabėgusių žmonių pasakojimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią informaciją papasakojo mažiausiai 21 žmogus. Visi šie žmonės, kalbėdami su Šiaurės Korėjos vizijos tyrimų asociacija sakė, kad pastarieji branduoliniai bandymai turi tragiškų pasekmių netoli bandymų vietos gyvenantiems žmonėms.

„Giminaitis, gyvenantis šiame regione, pasakojo, kad gimdymo namuose užfiksuoti su mutacijomis gimusių vaikų atvejai“, - teigė vienas iš laikraščio šaltinių.

Pasak kito pašnekovo, radiacija pasiekė gruntinius vandenis. Kai kurie šaltiniai išseko, o vandenį iš kitų šaltinių vietos gyventojai bijo naudoti kasdienėms reikmėms.

Dar vienas vyras, iš Šiaurės Korėjos pabėgęs 2010 metais, pasakojo, kad išgyveno du branduolinius bandymus, atliktus minėtame poligone.

„Per pirmąjį branduolinį bandymą (2006 metų spalį) ir antrąjį branduolinį bandymą (2009 metų gegužę) evakavosi tik kariškių šeimų nariai. Jie galėjo prisiglausti požeminėse šachtose. Tuo tarpu vietos gyventojai apie planus atlikti šiuos bandymus nieko nežinojo“, - teigė jis.

Maža to, laikraščio šaltiniai nurodė, kad poligono rajono upėse išnyko žuvys, taip pat žuvo 80 proc. medžių – veikiausiai dėl radioaktyvios taršos.

Pabėgę iš Šiaurės Korėjos pasakoja, kad žmonės nėra informuojami apie branduolinius bandymus.

„Tik karių šeimos nariai buvo evakuoti į požemines slėptuves. Paprasti žmonės visiškai nežinojo apie testus“, - sakė šiaurės korėjietis.

Kitas pasakojo matęs „upe plaukiančius kūnus“.

Pabėgėliai taip pat pasakoja, kad regione gyvenantiems žmonėms yra uždrausta keliauti į sostinę Pchenjaną. Jie teigia, kad bet kas, pagautas lipantis į traukinį su žemės, vandens ar lapų mėginiais, yra areštuojamas ir „siunčiamas į darbo stovyklas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(37)
(8)
(29)

Komentarai ()