Farerų salos sugalvojo neįtikėtiną idėją, kaip patekti į „Google Street View“: jau galite įvertinti rezultatus (Video)  ()

„Google Street View“ – tai patogi ir populiari „Google“ paslauga, leidžianti kompiuterio ekrane pamatyti 360 laipsnių panoramas iš populiariausių pasaulio vietų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie žemėlapiai dažniausiai kuriami specialiais „Google“ automobiliais, kuriais vairuotojai važinėja keliais, o specialios kameros fiksuoja visą vaizdą – ir vėliau sukelia į „Google Street View“ sistemą.

Žinoma, automobiliai pravažiuoja ne visur – todėl egzistuoja ir mobili įranga – daugmaž kuprinės dydžio – skirta pėstiesiems „Google“ darbuotojams. Jais jau yra išmaišyti kalnai, žinomi gamtos objektai.

Farerų salos – tai salų archipelagas, išsibarstęs tarp Norvegijos ir Islandijos su vos 50 000 gyventojų. Bendras salyno plotas – 1 400 kvadratinių kilometrų, t. y. beveik 50 kartų mažiau, nei Lietuvos teritorija. Ir nors gamta ten graži, vis dėlto „Google Street View“ iki šiol į šį salyną nebuvo įsiveržusi.

Todėl patys Farerų gyventojai sukūrė savo sistemą – „Sheep View 360“. Ir, kaip jau turbūt supratote, tam panaudojo avis.

360 laipsnių salyno panoramas fiksavo kameros, uždėtos ant 5 (iš archipelage laikomų 80 000) avių.

„Nė viena avis projekto metu nenukentėjo – tik nukentėjo keletas kamerų“ – praneša „Sheep View 360“ kūrėjai. Iš tiesų ant avių nugaros buvo montuojama visas nedidelis technoparkas – 360 laipsnių kameros, išmanusis telefonas GPS įrenginys ir saulės elementai, skirti elektros tiekimui visai sistemai.

Avys dienomis laisvai vaikštinėdavo po salas, kameros fotografuodavo vaizdus ir telefonu siųsdavo juos į projekto vadovės Durita’os Dahl Andreassen kompiuterį – kuri ši vaizdinę medžiagą tvarkė ir įkėlė į „Google Street View aplinką“.

„Aš visa tai pradėjau dėl to, kad man buvo keista, jog savo draugams iš kitų šalių negaliu parodyti, kur aš gyvenu. Mano šalis yra graži, žalia ir dar ne itin žinoma pasaulyje. Todėl norėjau ją atverti plačiajam pasauliui“ – teigė projekto kūrėja.

D. D. Andreassen ir jos avių darbas nenuėjo perniek. Pamačiusi tokias pastangas, „Google“ pasitelkė dar du savanorius, o šie pritvirtino 360 laipsnių kameras prie dviračių, kurpinių, karučių, automobilių, baidarių, laivų, arklių – ir taip, dar daugiau avių – ir nuo šiol Farerų salos yra oficialiai matomos „Google Street View“ sistemoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()