JAV prasidėjo dar neregėtos kautynės dėl 5G: vyriausybė spaudžia ryšio operatorius, kad jie nesudarinėtų sutarčių su „Huawei“ ir tai tik pati pradžia  ()

Kinijos telekomunikacijų įrangos ir išmaniųjų telefonų gamintojams „Huawei“ nepavyksta rasti kelių į JAV – panašu, kad vyriausybė spaudžia ryšio operatorius, kurie šioje šalyje parduoda apie 90 proc. visų naujų telefonų, nesudarinėti sutarčių su „Huawei“, rašo „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huawei“ iš JAV gavo jau mažų mažiausiai tris nemalonias žinutes: sausio pradžioje nepavyko sudaryti sutarties su ryšio operatoriumi „AT&T“ dėl mobiliųjų telefonų prekybos, sekmadienį pasklido žinia, kad Baltuosiuose rūmuose buvo svarstoma galimybė nacionalizuoti visą 5G tinklo kūrimą, kad tik jo kūrime nebūtų naudojama jokia „Huawei“ įranga, o štai šią savaitę paaiškėjo, kad sutarties su „Huawei“ nenori sudaryti ir kitas ryšio operatorius „Verizon“.

Be to, pastaroji įmonė patiria vyriausybės spaudimą atsisakyti bet kokio bendradarbiavimo su „Huawei“ vystant 5G ryšio standartus.

„Kita belaidžių komunikacijų karta turės milžinišką įtaką ekonomikai ir nacionaliniam saugumui. Kinijos dalyvavimas kuriant šiuos standartus ir parduodant tinklo įrangą kelia daug nacionalinio saugumo klausimų, kurie reikalauja griežto ir neatidėliotino vertinimo“, – sakė JAV-Kinijos saugumo vertinimo komisijos narys Michaelas Wesselis.

JAV valdžios susirūpinimas dėl kinų šnipinėjimo tapo sunkiai įveikiama kliūtimi amerikiečiams tapti 5G ryšio pionieriais.

„Huawei“ pasiryžę pirmieji rinkai pasiūlyti 5G ryšiu naudotis gebančius įrenginius, tačiau panašu, kad dar šiais metais 5G ryšio paslaugas teikti ketinantys „Verizon“ ir „AT&T“ tuos įrenginius matys kaip savo ausis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(49)
(4)
(45)

Komentarai ()