Lietuvoje nauja kovos su piratavimu taktika: blokuoja svetaines ir nebeskelbia pavadinimų  (2)

Netrukus po Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos pergalės teisme prieš svetainės „Linkomanija“ platinimą buvo priimtas sprendimas tolesnius piratinių svetainių blokavimus vykdyti ne per teismus, o pateikiant skundą Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK), kuri skundą apsvarsto ir priima sprendimą, galiojantį visiems Lietuvos interneto paslaugų teikėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir pranešimų apie tokius sprendimus blokuoti interneto svetaines arba veidrodines jų versijas LRTK žiniasklaidai siuntė ne vieną – išvardijant blokuojamus interneto adresus, kurie galimai sudomindavo blokavimo priemones nesunkiai apeiti mokančius nemokamo ir nelegalaus turinio mėgėjus. Tačiau gruodžio 17 dieną siųsto LRTK pranešimo turinys jau buvo visiškai kitoks: komisija informavo, kad blokavo dviejų svetainių veidrodines versijas, tačiau nenurodė, kokie yra blokuojamų svetainių ar jų veidrodinių versijų interneto adresai.

LRTK nurodo tik tiek, kad sprendimas blokuoti svetaines dėl viešai neteisėtai skelbiamo autorių teisėmis saugomo turinio buvo priimtas gruodžio 17 dieną. Vienoje šių svetainių, anot LRTK, buvo neteisėtai platinamos atlikėjų fonogramos, kitoje – elektroninės knygos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(23)
(-17)

Komentarai (2)