„Peugeot“, „Citroen“ ir „Opel“ grupė uždaro savo gamyklas, tą patį žada „Volkswagen“: kas vyksta?  ()

PSA grupė, vienijanti „Peugeot“, „Citroen“ ir „Opel“ ženklus, skelbia iki kovo 27 dienos uždaranti visas savo gamyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia bus uždarytos gamyklos Prancūzijoje ir Ispanijoje, Madride. Per ateinančias kelias dienas duris užvers ir gamykla Didžiojoje Britanijoje („Vauxhall“ – taip „Opel“ vadinamas Didžiojoje Britanijoje) ir Slovakijoje.

Teigiama, kad PSA grupė seka „Fiat Chrysler Automobiles“ pavyzdžiu, kurie laikinai uždarė daugumą Europoje esančių gamyklų ir nutraukė didžiąją dalį žemyne vykdomų operacijų.

PSA grupės pranešime skelbiama, kad dėl pastebimo COVID-19 infekcijų skaičiaus augimo, taip pat dėl pagrindinių tiekėjų darbo sutrikimų ir staigaus automobilių rinkos nuosmūkio, priimtas sprendimas iki kovo 27 d. uždaryti gamyklas.

Uždaryti gamyklas žada ir „Volkswagen“

Vokietijos automobilių pramonės milžinias „Volkswagen“ pranešė, kad rengiasi laikinai uždaryti didžiąją dalį savo gamyklų Europoje, skelbia cnbc.com. Toks sprendimas priimtas dėl įsisiautėjusios koronaviruso pandemijos.

Herbertas Diessas, „Volkswagen“ grupės vadovas, pranešė, kad artimiausiu metu bus uždarytos dauguma Europoje esančių gamyklų. Darbus jose žadama stabdyti laikinai, tačiau mažiausiai dviems savaitėms.

Ispanijoje, Slovakijoje ir Italijoje esančios gamyklos duris uždarys dar iki šios savaitės pabaigos.

Ši žinia pasigirdo netrukus po to, kai automobilių pramonės milžinas pareiškė, kad 2020-ieji bus labai sudėtingi metai, kalbant apie automobilių pardavimus.

Praėjusią savaitę Pasaulio Sveikatos Organizacija (PSO) paskelbė, kad Europa yra koronaviroso pandemijos židinys. Tai lėmė, kad nemažai valstybių uždarė savo sienas Europos Sąjungai, nemažai valstybių ES viduje apribojo judėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()