Štai kaip atrodys „Volkswagen ID 4“ - elektromobilio nuotraukos nutekėjo netikėtu keliu  (7)

„Volkswagen ID 4“ - elektrinis krosoveris, kuris turėjo būti pristatytas per šių metų Niujorko automobilių parodą. Tik jau nebus. „Volkswagen“ dar galvoja, kaip ir kur pristatys šį beprotiškai svarbų modelį, bet jo nuotraukos jau sklando viešumoje. Tik nutekėjo jos labai keistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volkswagen ID 4“ bus panašus į ID 3 hečbeką. Iš tikrųjų, nieko labai įdomaus. Jei užsimerkę pabandytumėte įsivaizduoti elektrinį krosoverį, prieš jūsų akis iškiltų maždaug tokios išvaizdos automobilis. Vieniems tai - muilo gabalėlis, kitiems - šiuolaikinių masinės gamybos elektromobilių dizaino realybė.

Kita vertus, jums spręsti, ar šis automobilis gražus. Dabar bent jau turite galimybę tai padaryti. Tik tai nutiko šiek tiek nelauktai. „Volkswagen“, kaip ir daugelis kitų kompanijų, savo prototipus slepia kamufliažu, o tada rengia oficialius pristatymus. Tačiau dabar vokiečių automobilių gamintojui teko pateikti oficialias ID 4 nuotraukas Kinijos valdžios institucijoms. Tai - įprasto biurokratinio proceso dalis. Tai tos nuotraukos tapo viešomis.

Sužinojome ir keletą detalių. „Volkswagen ID 4“ ilgis - 4592, plotis - 1852, aukštis - 1629 mm. Šis automobilis yra šiek tiek mažesnis už „Tesla Model Y“, kurio išmatavimai - 4750 X 1920 X 1626 mm. „Model Y“ vizualiai yra žemesnis ir turi šiek tiek ilgesnę ratų bazę, bet ID 4 yra labiau panašus į visureigį.

Kalbant apie tai, pirmieji ID 4 bus varomi tik galiniais ratais ir vienu 83 kWh baterijos įkrovimu galės įveikti 500 km. Žinoma, vėliau pasirodys keturiais ratais varoma ID 4 versija. „Volkswagen ID 4“ bus galima įkrauti ir 125-150 kW galingumo stotelėse.

ID 4 ir ID 5 bus gaminami Europoje, Kinijoje ir JAV. Tai bus tikri pasaulinės rinkos elektromobiliai, priešingai nei ID 3, kuris JAV parduodamas nebus. Oficialus  „Volkswagen ID 4“ debiutas planuojamas dar šiais metais. Tikriausiai pirmuosius pirkėjus ID 4 taip pat pasieks dar šiemet, nors oficialios kainos dar nežinome.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(7)
(10)

Komentarai (7)