„Toyota“ generalinis direktorius siautėja: masinė automobilių elektrifikacija – nesąmonė?  (56)

Kasmetinėje Japonijos automobilių gamintojų asociacijos konferencijoje „Toyota“ generalinis direktorius Akio Toyoda pradėjo siautėti dėl elektra varomų automobilių. Jis skleidė klaidingą informaciją apie elektrines transporto priemones ir teigė, kad siekti masinio elektrifikavimo nėra gera idėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos vyriausybei pranešus apie ketinimą uždrausti parduoti naujus benzinu varomus automobilius nuo 2035 m., „Toyota“ generalinis direktorius Akio Toyoda pratrūko.

„The Wall Street Journal“ citavo Akio Toyoda, kuris teigė, kad elektromobiliai labiau teršia aplinką nei benzinu varomi automobiliai, dėl to, kad elektra daugiausia gaminama naudojant dujas ir anglį – kad tai melas, įrodė keli tyrimai.

Tai ne tik melagingas teiginys, bet ir trumparegiškas požiūris, atsižvelgiant į tai, kad elektros tinklas yra švaresnis kaip niekad, ir atsinaujinančios energijos naudojimas žymiai pigesnis nei anglies ir dujų.

 

„Ar politikai, aiškindami, kad būtina atsikratyti visų benzinu varomų automobilių, supranta, ką jie kalba?“ – klausė Akio Toyoda.

„Toyota“ vadovas teigia, kad „dabartinis automobilių pramonės verslo modelis žlugs“, jei vyriausybė pasisakys už benzininių transporto priemonių draudimus. Pasak jo, elektromobiliai ne kiekvienam vartotojui gali būti prieinami ir priimtini.

Iki šiol Japonijos automobilių gamintojas daugiausiai dėmesio skyrė hibridinėms bei vandeniliu varomoms transporto priemonėms ir mažai dėmesio kreipė į elektromobilius. Tačiau bendrovė jau praėjusiais metais paskelbė apie savo elektromobilių planų pagreitinimą.

Taip pat neseniai rašėme apie automobilių gamintojo tikslus kitais metais pristatyti naują elektromobilį su kieto būvio baterijomis ir naują platformą, ant kurios bus gaminami elektromobiliai.

 

Tad tokie pareiškimai atrodo labai keistai ir toks „Toyota“ generalinio direktoriaus Akio Toyodos požiūris visiškai prieštarauja kompanijos veiksmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(7)
(24)

Komentarai (56)

Susijusios žymos: