Neeilinė vagystė Rusijos kariniame jūrų laivyne – buvęs laivyno karininkas nepastebėtas pavogė 13 tonų sveriančias ir daugiau kaip 450 000 eurų įvertintas eskadrinio minininko detales (Video)  (5)

Buvęs Rusijos karinio jūrų laivyno laivo vadas su ne laivyne tarnaujančiais bendrininkais, surengė vagystę ir pavogė du sraigtus iš savo dabar jau nebenaudojamo buvusio „Sovremenny“ klasės eskadrinio minininko, patvirtino Rusijos karinis jūrų laivynas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie vagystę ir pirmą kartą (rusų kalba) paskelbė Rusijos žinių portalas „Interfax“, kuriame pranešama, kad šalies karinio jūrų laivyno karinio tyrimo departamento vadovas Sergejus Šaršavichas patvirtino, kad vagystės tyrimas beveik baigtas.

Eskadrinis minininkas „Bespokoynyy“ buvo apvogtas, kai jis buvo sausajame doke, laukdamas, kol bus paverstas plaukiojančiu muziejumi.

Pranešama, kad buvęs laivo vadas pagrobė du 13 tonų sveriančius bronzinius sraigtus iš jo kadaise valdyto eskadrinio minininko „Bespokoynyy“ ir pakeitė juos kitais sraigtais pagamintais iš pigesnio metalo. Originalūs bronziniai sraigtai yra verti maždaug 465 000 eurų.

 

Vagystė įvykdyta „Yantar“ laivų statykloje Kaliningrade, Rusijoje. Tiksli data nebuvo atskleista, tačiau Šaršavichas teigė, kad minėtas laivas į Jantarą atplaukė 2016 m., kur turėjo būti paverstas muziejiniu laivu nuo jo eksploatacijos nutraukimo Rusijos laivyne.

„Interfax“ neįvardijo nei Rusijos karinio jūrų laivyno vado, nei kitų vagystėje dalyvavusių asmenų pavardžių, taip pat galimos gresiančios bausmės už įvykdytą vagystę.

Pertvarkytas eskadrinis minininkas dabar yra laivas-muziejus, eksponuojamas Patriotų parke Kronštate, netoli Sankt Peterburgo esančioje saloje.

„Sovremenny“ klasės eskadriniai minininkai

 

Sovietų Sąjungos ir Rusjos laivynui buvo pastatytas 21 „Sovremenny“ klasės eskadrinis minininkas, dar žinomų kaip „Project 956 Sarych“ klase. Pirmasis iš jų buvo pristatytas sovietų laivynui 1980 m. Iš šio 21 laivo keturi atiteko Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos laivynui.

Video apie vagystę:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (5)