Atnaujinti „Model S“ ir „Model X“ pagaliau nebeturi senamadiško akumuliatoriaus ir vairuotojai dėl to pasidžiaugs  (8)

Elonas Muskas patvirtino, kad neseniai atnaujinti „Tesla“ automobiliai nebeturi daug rūpesčių kėlusio akumuliatoriaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Model S“ ir „Model X“, kaip ir daug kitų įvairių gamintojų elektromobilių, turi ne tik pagrindinę bateriją, kuri užtikrina automobilio judėjimą pirmyn, bet ir mažą akumuliatorių. Taip - modernus elektromobilis „Model S“ turėjo šį tą bendro su paprastu benzininiu automobiliu - 12 voltų akumuliatorių. Ir tai nebuvo labai gerai.

Elektromobiliai greitai sudėvi tuos senamadiškus švino-rūgštinius akumuliatorius. Jie kuriami tradiciniams įkrovimo-iškrovimo ciklams, kuriais pasižymi standartiniai automobiliai su vidaus degimo varikliais. Taigi, nemažai „Tesla“ automobilių vairuotojų skųsdavosi, kad jų elektromobiliai dažnai reikalauja naujo 12v akumuliatoriaus. Bet tai keičiasi.

 

„Tesla“ neseniai atnaujino savo didžiausius modelius - „Model S“ ir „Model X“ gavo naujas baterijas, keletą dizaino patobulinimų ir ličio jonų 12 voltų baterijas. Tai patvirtino kompanijos vadovas Elonas Muskas, kuris taip pat pasidžiaugė, kad ličio jonų baterijos yra talpesnės ir geriau suderinamos su pagrindinėmis elektromobilių baterijomis. Muskas teigia, kad „Tesla“ seniai turėjo žengti šį žingsnį, bet kartu pasidžiaugė, kad jis pagaliau žengtas.

 

Kam elektromobiliams tie senamadiški akumuliatoriai? Na, daug ne tokių energijos ištroškusių prietaisų - žibintai, kompiuteriai, informacinės ir komforto sistemos - yra integruojami į 12 voltų tinklą. Taip yra dėl to, kad tos detalės yra imamos iš tiekėjų, kurie jas gamina ir kitiems automobilių gamintojams. 12v sistemos yra automobilių pramonės standartas. Taigi, ta vienas papildomas akumuliatorius yra reikalingas tai 12 voltų sistemai, kad „Tesla“ galėtų negaminti savo langų reguliatorių, valytuvų mechanizmų, ABS, kompiuterių ir kitų prietaisų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(7)
(10)

Komentarai (8)