Neįtikėtina, bet buvo sukurtas pripučiamas lėktuvas – kam prireikė tokios keistenybės ir kuo čia dėta „Goodyear“? (Video)  ()

Pripučiami lėktuvai iš tikrųjų egzistavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas prasidėjo 1931 m., kai amerikiečių išradėjas Taylor McDanielas norėjo lėktuvus padaryti saugesnius.

Pripučiami lėktuvai, jo teigimu, gali nukristi ir būti nesunaikinti, o pilotas ir jo keleivis lieka nesužaloti. Deja, Taylorui McDanieliui pritrūko pinigų, kad jis galėtų užbaigti savo kūrybos lėktuvą, tačiau pripučiamo lėktuvo istorija tuo nesibaigia.

1935 m. Sovietų Sąjungos inžinieriai pradėjo eksperimentuoti su šia koncepcija. Jie siekė naudoti pripučiamus lėktuvus kaip būdą perkelti atsargas visoje šalyje. Tačiau apie šių tyrimų rezultatus žinoma nedaug.

 

Galiausiai 1955 m. britai eksperimentavo su pripučiamų orlaivių naudojimu žvalgybos misijoms. Jis buvo pramintas „skraidančiu čiužiniu“.

Galų gale visi šie dizainai nepasiteisino, todėl mes nebeturime pripučiamų lėktuvų. Tačiau buvo viena įmonė, kuri labai priartėjo prie veikiančio galutinio modelio, ir tai buvo „Goodyear“.

 

Visą 6-ąjį dešimtmetį „Goodyear“ dirbo su įvairiais pripučiamo lėktuvo modeliais ir netgi sugalvojo, kaip jį panaudoti įstrigusiems pilotams gelbėti.

Norite sužinoti daugiau? Žiūrėkite vaizdo pasakojimą apie pripučiamus lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()